• Student Luka Glišić pobednik ovogodišnjeg ciklusa „Letnje stručne prakse“

  Pobednik ovogodišnjeg, jedanaestog po redu ciklusa projekta „Letnja stručna praksa“ je student druge godine studijskog programa Informacione tehnologije – softversko inženjerstvo Luka Glišić, saopšteno je na današnjoj završnoj svečanosti na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.   Promocijom rezultata „Letnje stručne prakse“ okončan je novi ciklus projekta koji od 2011. godine zajedno sprovode udruženje privrednika […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Student Luka Glišić pobednik ovogodišnjeg ciklusa „Letnje stručne prakse“

  Pobednik ovogodišnjeg, jedanaestog po redu ciklusa projekta „Letnja stručna praksa“ je student druge godine studijskog programa Informacione tehnologije – softversko inženjerstvo Luka Glišić, saopšteno je na današnjoj završnoj svečanosti na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

   

  Promocijom rezultata „Letnje stručne prakse“ okončan je novi ciklus projekta koji od 2011. godine zajedno sprovode udruženje privrednika „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, a koji je podržan i finansiran od strane Grada Zrenjanina. Na konkurs, koji je objavljen u maju, prijavilo se 48 studenata, a do kraja je svoje zadatke realizovalo njih 19. Studentima je data prilika da rade kao pojedinci, ili u dvočlanim i tročlanim timovima, što je još jedna dodata vrednost ovom projektu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Marija Daruši i Matija Gogić završili obuku za vršnjačke edukatore

   

  Po broju stečenih bodova, na vrhu tabele se našao student druge godine studijskog programa Informacione tehnologije – softversko inženjerstvo Luka Glišić sa projektom „Izrada i usavršavanje postojeće veb aplikacije i android aplikacije“ u firmi Digiwear. Drugoplasirani je Dilan Dobardžić sa projektom „Analiza performansi supermarketa i vernih kupaca“, realizovan u kompaniji Gomex. Treće mesto je osvojio studentski dvojac sa mašinskog inženjerstva Dejan Landup i Ognjen Krneta, sa projektom „OV5X Nova Opel Astra“, koji je realizovan u Novaresu.

   

  – Počastvovan sam što sam imao priliku da upotrebim znanje koje sam stekao na studijama u realnom okruženju. Ovaj projekat će svakako još da se unapređuje – kazao je pobednik ovogodišnjeg ciklusa Luka Glišić.

   

  luka glišić
  Luka Glišić (Foto: zrenjaninski.com)

   

  Studentima zadati realni problemi

   

  Studentima zrenjaninskog Tehničkog fakulteta zadati su realni problemi za unapređenje poslovanja i inoviranje određenih poslovnih procesa. Njih su, uz pomoć stručnih lica odnosno mentora, tokom leta rešavali u ovdašnjim preduzećima. Pritom su prošli radionice za pisanje CV-a i motivacionog pisma, ali i obavili poslovne intervjue.

   

  Projektna rešenja koja su učesnici predložili kao odgovor na zadati problem bila su ocenjivana od strane petočlane komisije. Nju su činili Goran Kovačević ispred ZREPOK-a, profesori Eleonora Desnica, Edit Terek Stojanović i Dalibor Dobrilović, kao i studentkinja Vesna Mihajlov, pobednica prethodnog ciklusa. Koordinatori projekta bili su profesorka dr Dragana Glušac, ispred Fakulteta, kao i Dragoljub Bjeloglav, ispred udruženja ZREPOK. Značajan deo posla u realizaciji i kontroli aktivnosti preuzela je na sebe, kao i do sada, direktorka Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina Izabela Balint Markov.

   

  Kako je saopšteno na današnjem svečanom proglašenju pobednika, svi radovi su vrednovani kroz čitavu matricu kriterijuma i ove godine su ocenjeni kao izuzetno uspešni. Komisija je imala težak zadatak i odlučile su nijanse.

   

  – Sam podatak da projekat traje ovoliko godina govori o tome da smo odabrali pravu stvar i uspeli da se organizujemo. Ovo je odličan spoj privatnog i javnog sektora i obrazovanja. Svi radovi su bili relevantni i zaista su ukorenjeni u ovo vreme i prostor – ocenio je predsednik ZREPOK-a Goran Kovačević.

   

   

  Za prva tri plasmana novčane nagrade obezbedio ZREPOK

   

  Učesnici koji su se takmičili i takođe kreirali izvanredna projektna rešenja su Jovana Holić, Marko Stojanov, Mia Andrejić, Ivana Tornjanski, Branko Savić, Nemanja Gucul, Igor Skrofanov, Milica Jovanov, Kristina Beretka, Tamara Čebzan, Predrag Novokmet, Nikola Zindović, Stefan Milutinović, Miljana Nadaždin i Kristina Pitarević.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Za prva tri plasmana novčane nagrade je obezbedio ZREPOK. Za sve učesnike koji su uspešno realizovali zadatke finansijsku podršku je obezbedio Grad Zrenjanin.

   

  Digitalk Media Days konferencija okupila relevantne učesnike na medijskom tržištu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo