• Digitalk Media Days konferencija okupila relevantne učesnike na medijskom tržištu

  Digitalk Media Days, događaj posvećen medijima, informacionim tehnologijama, marketingu i oglašavanju, održan je prošle nedelje u hotelu „Tami Residence“ u Nišu. Jedan od učesnika bio je i informativni portal zrenjaninski.com.   Tokom dva dana Digitalk Media Days konferencije, okupili su se relevantni učesnici na medijskom tržištu – medijske agencije, tehnološki partneri, izdavači, novinari, oglašivačke mreže […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Digitalk Media Days konferencija okupila relevantne učesnike na medijskom tržištu

  Digitalk Media Days, događaj posvećen medijima, informacionim tehnologijama, marketingu i oglašavanju, održan je prošle nedelje u hotelu „Tami Residence“ u Nišu. Jedan od učesnika bio je i informativni portal zrenjaninski.com.

   

  Tokom dva dana Digitalk Media Days konferencije, okupili su se relevantni učesnici na medijskom tržištu – medijske agencije, tehnološki partneri, izdavači, novinari, oglašivačke mreže i oglašivači, konsultanti, donatori i svi oni koji su zainteresovani da učestvuju u kreiranju i oblikovanju medijske slike.

   

  Novinar danas mora da razume analitiku, segmentaciju, da prati trendove. Zadatak urednika je zahtevniji nego ikada – dostići ciljeve, biti relevantan, a ostati veran načelima profesije i odgovoran prema istini.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Želite li na četvoromesečnu praksu u SAD? Imate još malo vremena da se prijavite

   

  Današnji novinar preuzima višestruku ulogu, onu koja se proteže izvan tradicionalnih oblasti. Savremeni novinar takođe mora da ovlada domenom analitike, dešifruje zamršene obrasce segmentacije i vešto se kreće među trendovima koji se često prebrzo menjaju. Arsenal potrebnih veština obuhvata i brzinu, jer ako nisi prvi ili među prvima, kada stigneš, možda više nije bitno.

   

  Biznis modeli se menjaju, i u ovoj epohi, imperativ je jasan: shvatiti, zadobiti poverenje i ostati stalnoj u potrazi za dubokom vezom sa publikom čija je pažnja najvažnija valuta.

   

  digitalk media days
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Okupljene pozdravili ambasadori Kristofer Hil i Emanuele Žiofre

   

  Okupljene su, prvog dana konferencije, pozdravili ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil i ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre. Na dvodnevnom događaju je, između ostalog, bilo reči o stanju tržišta lokalnog digitalnog oglašavanja i primeni veštačke inteligencije u medijima u Srbiji.

   

  Među brojnim predavačima je bila i Iva Pantelić, koja se trenutno nalazi na poziciji šefa produkcije igranog sadržaja kompanije Telekom Srbija. Ona je producirala dva igrana filma u nezavisnoj produkciji u Los Anđelesu, nakon čega se vratila u rodni Beograd gde i danas živi i radi. Okupljenima je govorila o tome kako izgleda proces nastanka jedne uspešne TV serije.

   

  Najmlađi art i kreativni direktor na marketinškoj sceni bivše Jugoslavije Stefan Gajić takođe je bio jedan od predavača. Stefan je jedan od sto svetskih dizajnera čije je grafičko rešenje na temu tolerancije uvršteno na jednoj od trenutno najvećih i najuticajnijih izložbi na svetu pod nazivom „Tolerance“. Njegova rešenja su se našla i na Tajms skveru u Njujorku, a pored toga i u Tokiju, Nemačkoj, Kini, Engleskoj…

   

  O stanju u medijima govorili su urednici 021.rs Slobodan Krajnović i Zoran Strika, dok je alat za web analitiku, Lite Analytics, predstavio Miloš Mileusnić, osnivač i vlasnik renomiranog portala za pretragu vesti Naslovi.net, koji uspešno posluje već dve decenije.

   

  Stručnjak za digitalne medije Pavle Zlatić, koji je trenutno u IREX-u, na poziciji vođe tima za digitalni razvoj na projektu Mediji.Inovacije u Srbiji, moderirao je panel „Primena AI u medijima u Srbiji – šta je realnost“.

   

  digitalk media days
  Foto: zrenjaninski.com

   

  O Viberu u Srbiji

   

  Sociološkinja i psihoterapeutkinja pod supervizijom Nevena Tomović govorila je o časopisu „Liceulice“ i svim izazovima sa kojima se susreće ovaj projekat posvećen marginalizovanim zajednicama.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  O Viberu u Srbiji i o tome kako mediji mogu da ga koriste da bi stigli do što većeg broja čitalaca pričao je Vuk Brajović. Brajović je direktor ugovorno autorizovane agencije Providence koja se bavi razvojem poslovanja, odnosima sa javnošću, medijima, institucijama, komercijalnim poslovima za kompaniju Rakuten Viber na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, kao i konsaltingom za region centralne i istočne Evrope, često i šire.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Књига „Купљени новинари“ немачког аутора Уда Улфкотеа говори о ограничењима борбе за истину, развејава илузије о професији. Корисна је новинарима и читаоцима вести. Разговор Зорана Станојевића са новинарима Слободаном Рељићем и Славољубом Качаревићем о поменутој књизи: https://standard.rs/2023/10/27/razgovor-o-knjizi-kupljeni-novinari-video/

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo