• Stipendije za 85 srednjoškolaca i 97 studenata, Grad izdvojio 12,4 miliona

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas u Gradskoj kući ugovore o stipendiranju sa 85 učenika srednjih škola i 97 studenata. Oni su, zahvaljujući odličnim rezultatima tokom dosadašnjeg školovanja i studiranja, stekli uslov za dobijanje stipendije za školsku 2019/20. godinu.   Zbog vanrednog stanja i epidemije izazvane koronavirusom, ove godine je potpisivanje ugovora moralo da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stipendije za 85 srednjoškolaca i 97 studenata, Grad izdvojio 12,4 miliona

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas u Gradskoj kući ugovore o stipendiranju sa 85 učenika srednjih škola i 97 studenata. Oni su, zahvaljujući odličnim rezultatima tokom dosadašnjeg školovanja i studiranja, stekli uslov za dobijanje stipendije za školsku 2019/20. godinu.

   

  Zbog vanrednog stanja i epidemije izazvane koronavirusom, ove godine je potpisivanje ugovora moralo da bude odloženo. Do toga je došlo nešto kasnije, što nikako ne umanjuje značaj ovih aktivnosti. Svi stipendisti Grada Zrenjanina dobiće sredstva koja su učenjem i radom zaslužili.

   

  Iznos stipendija izjednačen je sa stipendijama koje dodeljuje Republika Srbija. Mesečni iznos za učenike srednjih škola je 5.400 dinara, a za studente 8.400 dinara i isplaćuje se u deset mesečnih rata. Takođe, značajno je povećan i broj stipendista u odnosu na prethodne godine. Tako je Grad Zrenjanin ovog puta izdvojio za tu namenu iz budžeta 12.378.000 dinara.

   

  stipendije

   

  Za stipendije mogli da konkurišu svi sa prebivalištem na teritoriji Zrenjanina

   

  Za sredstva su mogli da konkurišu učenici svih razreda srednjih škola, kao i studenti, koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Zrenjanina i uz stroge kriterijume koji se tiču, pre svega, postignutih rezultata i uspeha tokom školovanja.

   

  Pozdravljajući najuspešnije učenike i studente s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina, i čestitajući im na postignutim rezultatima i uspesima, gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da ove godine grad izdvaja za stipendiste više od 12 miliona dinara.

   

  Pročitajte još: Naš nekadašnji sugrađanin Čarls Kater dobio srpsko državljanstvo

   

  – Veoma sam ponosan na to. Pretprošle godine smo imali 97 stipendista, prošle godine 129, a ove godine Grad Zrenjanin deli 182 stipendije. Mislim da je na ponos svima nama što imamo vas, što imamo takvu decu, na koju su ponosni i vaši roditelji, i bake i deke, ali i svi mi. Zaista se trudimo da vam pomognemo u školovanju. Trudimo se i da od Zrenjanina napravimo dobro mesto za život, da vam omogućimo da se školujete gde god hoćete, ali i da se vratite u svoj grad, da vi vodite fabrike i preduzeća, da vi vodite ovaj grad. Siguran sam da će među vama biti i načelnika, i gradonačelnika, i direktora. Čestitam vam, pre svega, na postignutom rezultatu. Vi ste sjajna deca i sjajni ljudi i želim vam svima mnogo sreće u životu – poručio je gradonačelnik Janjić stipendistima na današnjoj svečanosti.

   

  stipendije

   

  Događaju u Baroknoj sali Gradske kuće prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici Simo Salapura i Duško Radišić. U ime Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave, koje tehnički realizuje konkurs o dodeli stipendija, prisustvovala je načelnica Jelena Dragić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo