• Stefan Ugrinov fakultet završio sa prosekom deset, proglašen za studenta generacije

  Stefan Ugrinov, koji je Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu završio sa prosekom deset, proglašen je za studenta generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka. Njemu je krajem prošle godine uručena nagrada na svečanosti održanoj u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.   Stefan je rođen 23. marta 1999. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završio u Sakulama kao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stefan Ugrinov fakultet završio sa prosekom deset, proglašen za studenta generacije

  Stefan Ugrinov, koji je Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu završio sa prosekom deset, proglašen je za studenta generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka. Njemu je krajem prošle godine uručena nagrada na svečanosti održanoj u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

   

  Stefan je rođen 23. marta 1999. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završio u Sakulama kao nosilac Vukove diplome i đak generacije. U Zrenjaninu je završio srednju Medicinsku školu, takođe kao nosilac Vukove diplome. Tokom osnovne i srednje škole učestvovao je na takmičenjima različitih rangova, iz više predmeta. Najzapaženije rezultate postigao je iz hemije.

   

  Kao srednjoškolac, dodatna znanja je sticao u Istraživačkoj stanici „Petnica“, na seminarima hemije, gde je sprovodio nekoliko naučnih istraživanja. Već tokom srednjoškolskog boravka u „Petnici“ postao je i mlađi saradnik na seminarima hemije i eksperimentalne biologije i hemije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Imate poljoprivredno zemljište i želite da ga prodate? Obratite pažnju na ovaj oglas

   

  Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu završio je sa prosekom ocena deset.

   

  – Studiranje i učenje onoga što volite i što vas zanima ne može biti teško. To je samo proces kojim se trudite da postepeno postajete sve bolji u oblasti kojom želite da se bavite. Naravno, postoje rokovi, i oni su zapravo ti koji su najviše odgovorni za pritisak prilikom pripremanja ispita. Međutim, različiti oblici rokova će postojati u svim fazama života. Zato je jako bitno naučiti da se nosite sa tim pritiskom i da ga iskoristite kao pokretač da se obaveze odrade u predviđenom vremenu još efikasnije, ne dozvolivši mu da nas savlada – priča za portal zrenjaninski.com Stefan Ugrinov.

   

  stefan ugrinov

   

  Odrastao u porodici koja se bavi poljoprivredom

   

  Naš sagovornik ističe da je bio dete koje je odraslo u porodici koja se bavi poljoprivredom. Stoga je još od najranijeg perioda detinjstva zavoleo poljoprivredu i znao je da želi njome da se bavi.

   

  – Kako sam odrastao i školovao se, zavoleo sam hemiju kao nauku i bio sam odličan u tome. Stoga je fitomedicina na poljoprivrednom fakultetu bila neki prirodan odabir. U njoj sam uspeo da spojim te dve ljubavi, prema poljoprivredi i hemiji – kaže Stefan.

   

  Osnovne studije na smeru fitomedicine su mu se vrlo dopale, te je odlučio da i nakon osnovnih studija nastavi sa master studijama na istom smeru kako bi se dodatno usavršavao u tome. Stefan je, inače, po završetku studija, kao najbolji diplomac, dobio posao na fakultetu.

   

  – Moj fakultet se već godinama trudi da prepoznaje dobre studente, da ih nagrađuje i tako podstiče i motiviše da nastave i dalje u istom smeru, dajući nam do znanja da se trud i rad još uvek i te kako cene. Nakon svake godine studija, za Dan fakulteta, bio sam nagrađivan poveljom za najboljeg studenta godine. Ove godine, kada sam diplomirao, fakultet mi je uz povelju ponudio i zaposlenje koje sam, naravno, vrlo rado prihvatio. Posao na fakultetu je najbolja prilika za upotrebu stečenog znanja, ali isto tako i prilika za dodatnim usavršavanjem na nekom višem nivou u odnosu na samo studiranje – navodi sagovornik portala zrenjaninski.com.

   

  stefan ugrinov

   

  Želja mu je da živi i radi u Srbiji

   

  Mnogi mladi stručnjaci odlaze iz Srbije, pa smo pitali Stefana da li i on razmišlja o tome. A ako je odgovor odrečan – zašto je odlučio da ostane u Srbiji?

   

  – Želja mi je oduvek bila i ostala da živim i radim u Srbiji i mislim da sam odabrao odlično zanimanje za to. U Srbiji postoji još mnogo potencijala za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Imamo kvalitetno zemljište i površine značajno veće nego, na primer, Holandija, a još uvek nismo ni blizu njih u pogledu pravog iskorišćenja tog zemljišta i zarada od poljoprivrede. U tome vidim priliku da mi, nove generacije inženjera poljoprivrede, u budućnosti damo svoj doprinos i maksimalno unapredimo srpsku poljoprivredu i poljoprivrednike. Naravno, usavršavanje u inostranstvu i skupljanje znanja i iskustva od zemalja sa razvijenijom poljoprivredom su mi svakako želja, ali samo u kraćim periodima koliko mi je potrebno da tamo naučim ono što bih mogao da po povratku implementiram u našoj poljoprivredi – navodi Stefan.

   

  Na kraju razgovora, pitali smo ga po čemu će pamtiti vreme provedeno u Zrenjaninu.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Zrenjanin najviše pamtim po životu u učeničkom domu „Angelina Kojić Gina“ i, naravno Medicinskoj školi, kao i pešačkoj ruti između ove dve ustanove. Šalu na stranu, moram istaći da Zrenjanin ipak najviše pamtim po ljudima koje sam tamo upoznao i prijateljima koje sam stekao. Svaki susret sa njima evocira sećanja na neke lepe trenutke i na mesta na kojima su se oni dogodili. Četiri godine provedene u Zrenjaninu su zapravo godine osamostaljivanja i odrastanja, preplavljene raznim lepim životnim događajima. Zato će zauvek imati posebno mesto u mom životu – završava razgovor Stefan Ugrinov.

   

  stefan ugrinov

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]