• Status izbeglice na području grada Zrenjanina ima 225 osoba

  Danas se obeležava Svetski dan izbeglica.   Samo pre nekoliko dana, Gradsko veće usvojilo je Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja izbeglica, interno raseljenih lica, povratnika po Sporazumu o readmisiji, tražilaca azila i migranata u potrebi bez utvrđenog statusa na teritoriji grada Zrenjanina. Ovaj plan se odnosi na period od 2019. do 2022. godine.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Status izbeglice na području grada Zrenjanina ima 225 osoba

  Danas se obeležava Svetski dan izbeglica.

   

  Samo pre nekoliko dana, Gradsko veće usvojilo je Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja izbeglica, interno raseljenih lica, povratnika po Sporazumu o readmisiji, tražilaca azila i migranata u potrebi bez utvrđenog statusa na teritoriji grada Zrenjanina. Ovaj plan se odnosi na period od 2019. do 2022. godine.

   

  Prema tom planu, predviđeno je da se u naredne tri godine ljudi koji su ostali bez svog doma stambeno zbrinu kroz različite programe. Takođe, predviđeno je i da se ekonomski osnaže kroz program dokvalifikacije i prekvalifikacije.

   

  Pročitajte još: Besplatna overa dokumenata potrebnih za upis u srednje škole i fakultete

   

  Prema podacima Odseka za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi, u statusu izbeglice na teritoriji Zrenjanina ima 225 osoba. Broj interno raseljenih lica je 857, a broj povratnika je 525.

   

  Na teritoriji Zrenjanina nisu registrovani tražioci azila i migranti u potrebi bez utvrđenog statusa.

   

  Prema planu, do 2022. godine trebalo bi stambeno zbrinuti najmanje 30 porodica izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika dodelom građevinskog materijala za adaptaciju starih neuslovnih stambenih objekata. Ili završetak započete gradnje stambenog objekta. U planu je i stambeno zbrinjavanje najmanje 20 porodica kroz projekte kupovine seoskih domaćinstava s okućnicom. I najmanje 10 porodica kroz program dodele montažnih kuća. Ove kuće bi bile postavljane na placeve u vlasništvu ovih lica ili na one koje bi dodelio grad.

   

  Takođe, u periodu do 2022. godine trebalo bi stambeno zbrinuti najmanje 20 porodica kroz program izgradnje stambene zgrade za socijalno stanovanje sa mogućnošću otkupa.

   

  Prema planu, ekonomsko osnaživanje sprovodiće se kroz program dokvalifikacije i prekvalifikacije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo