• Šta se ovo dešava: Učenici iz srednjeg Banata postižu loše rezultate na završnim ispitima

  Prema osvojenim prosečnim brojevima bodova na završnom ispitu, odnosno maloj maturi, učenici iz Srednjobanatskog upravnog okruga, to jest s područja grada Zrenjanina i opština Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nova Crnja, prošle godine se nisu proslavili ni iz jednog predmeta.   Ovo pokazuju podaci koje je u svom redovnom izveštaju o rezultatima postignutim na završnom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šta se ovo dešava: Učenici iz srednjeg Banata postižu loše rezultate na završnim ispitima

  Prema osvojenim prosečnim brojevima bodova na završnom ispitu, odnosno maloj maturi, učenici iz Srednjobanatskog upravnog okruga, to jest s područja grada Zrenjanina i opština Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nova Crnja, prošle godine se nisu proslavili ni iz jednog predmeta.

   

  Ovo pokazuju podaci koje je u svom redovnom izveštaju o rezultatima postignutim na završnom ispitu na kraju osnovnog obrazovanja objavio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pitali smo vas da li podržavate zabranu pušenja u lokalima i dobili mnoštvo odgovora

   

  Prosečan broj bodova osvojenih na završnom ispitu iz matematike na nivou Srbije bio je 12,33, dok su đaci iz srednjeg Banata osvojili u proseku 9,92 boda.

   

  Što se tiče ispita iz maternjeg jezika, prosečan broj bodova na nivou Srbije je 12,55. Đaci iz Srednjobanatskog okruga su osvojili 10,91 bod.

   

  Nije bolje ni što se tiče rezultata na kombinovanom testu. Prosečan broj bodova na nivou Srbije je 14,14, dok su učenici iz srednjeg Banata osvojili 11,89 bodova.

   

  Najniži rezultat iz matematike od 2014. godine

   

  Kad se rezimiraju svi podaci, prema postignućima iz matematike, od 2014. do završnog ispita prošle godine kontinuirano je iznad republičkog proseka u posmatranom periodu samo Grad Beograd. Srednjobanatski okrug se našao među onim okruzima koji su kontinuirano ispod proseka.

   

  Prošle godine đaci iz srednjeg Banata iz matematike su postigli najniži rezultat od 2014. godine.

   

  Identična je situacija i što se tiče ispita iz srpskog jezika. Od 2014. kontinuirano je iznad republičkog proseka samo Grad Beograd. Srednji Banat se našao u grupi sa okruzima koji su kontinuirano ispod republičkog proseka.

   

  Isto je i sa rezultatima iz kombinovanog testa. Grad Beograd prednjači, a naš okrug je kontinuirano ispod proseka.

   

  Na kombinovanom testu 2022. đaci iz srednjeg Banata u proseku su osvojili manje bodova nego godinu dana ranije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Da li znate koliko su za svaku kuću i ukućane važna ulazna vrata?

   

  Na testu iz matematike, postignuće ispod republičkog proseka ostvarili su učenici iz 104 opštine. Najniže postignuće imaju učenici iz Sečnja, Vučitrna, Nove Crnje, Vitine i Lipljana.

   

  Postignuće ispod republičkog proseka na kombinovanom testu ostvarili su učenici iz 101 opštine. Najniže postignuće zabeleženo je u opštinama Lipljan, Nova Crnja, Obilić, Lebane i Novi Bečej.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 5

  1. Kude su im učitelji. Da li su primali redovno plate, da li su podizali plate,…. U Švajcarskoj u nekim kantonima, kad kandidat padne dva puta na vozačkom ispitu ide na lekarski, ako padne i trći put, onda komisija ide na lekarski.

  2. Toliko ih puno ima u generaciji da ne mogu da se organizuju i malo prepišu za bolji rezultat , pogotovo kod bojenja kružića! Umesto da analizirate rezultate testa analizirajte broj stanovnika , materijalni položaj porodica ove dece, a možete i broj praznih dvorišta i urušenih kuća ….

  3. Šta će im škola kad će da motaju kablove ili da rade u kineskoj gumari, za takozvanne „strane investitore“ za minimalac? Treba samo da razlikuju boje da ne pomeśaju crvenu i plavu žicu i Bog da ih vidi. I da vežbaju da dišu na škrge kada gumara proradi. Kad mogu bez vode mogu i bez vazduha bar još 30 godina? To im je perspektiva.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo