• Specijalna nagrada studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“

  Grupa studenata Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina osvojila je specijalnu nagradu na konkursu „Mihajlo Pupin – rodoljub i nasleđe“. Takođe, učenik Zrenjaninske gimnazije Branislav Čordić osvojio je prvo mesto u oblasti književnosti i literarnih radova, u kategoriji srednjoškolaca.   Ovaj konkurs organizuje se treću godinu zaredom. Na konkurs je pristiglo ukupno 68 radova iz oblasti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Specijalna nagrada studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“

  Grupa studenata Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina osvojila je specijalnu nagradu na konkursu „Mihajlo Pupin – rodoljub i nasleđe“. Takođe, učenik Zrenjaninske gimnazije Branislav Čordić osvojio je prvo mesto u oblasti književnosti i literarnih radova, u kategoriji srednjoškolaca.

   

  Ovaj konkurs organizuje se treću godinu zaredom. Na konkurs je pristiglo ukupno 68 radova iz oblasti književnosti, multimedije i likovne umetnosti, koji veličaju svetskog naučnika.

   

  Pristigle radove ocenjivala je komisija koju su činili predstavnici Opštine Kovačica, Galerije naivne umetnosti, Doma kulture „Mihajlo Pupin“ iz Idvora i Opštinske biblioteke Kovačica.

   

  Dodela nagrada upriličena je u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici.

   

  studenti tehničkog fakulteta mihajlo pupin
  Foto: Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“

   

  Ovom prilikom, specijalna nagrada dodeljena je grupi studenata Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, koji pohađaju Smer za naftu i gas. Oni su snimili film „Mihajlo Pupin – čovek, naučnik, patriota“.

   

  Pročitajte još: Školska slava Sveti Sava obeležena u zrenjaninskim školama (Foto)

   

  „U pitanju je dokumentarac u kojem različiti likovi-naratori, odnosno studenti, vode gledaoce kroz najvažnije segmente Pupinovog života. Oni dočaravaju atmosferu sela, biblioteke, muzeja… Film je nastao kao rezultat entuzijazma i pozitivne energije svih koji su izdvojili vreme za njegovo snimanje, uz ograničene tehničke mogućnosti, i to povodom obeležavanja Dana fakulteta, 23. decembra 2019. godine“, saopštio je zrenjaninski Tehnički fakultet.

   

  Najbolju ocenu filma dao je predsednik Saveta za kulturu Opštine Kovačica Branislav Atanacković.

   

  – Ovaj film bi mogao da se prikazuje po svim našim školama u cilju edukacije učenika nižih i viših razreda osnovnih škola – ocenio je Atanacković.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo