• Školska slava Sveti Sava obeležena u školama u Stajićevu i Čenti (Foto)

  Danas je Sveti Sava, školska slava. Praznik je, u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva, kao školska slava ustanovljen 1840. godine.   Posle skoro pola veka pauze, Sveti Sava, kao školska slava, ponovo je u škole vraćen 1990. godine.   Za razliku od ranijih godina, ove godine Savindan je u školama proslavljen mnogo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Školska slava Sveti Sava obeležena u školama u Stajićevu i Čenti (Foto)

  Danas je Sveti Sava, školska slava. Praznik je, u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva, kao školska slava ustanovljen 1840. godine.

   

  Posle skoro pola veka pauze, Sveti Sava, kao školska slava, ponovo je u škole vraćen 1990. godine.

   

  Za razliku od ranijih godina, ove godine Savindan je u školama proslavljen mnogo skromnije, u skladu sa epidemiološkim merama.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta

   

  Osnovna škola „Sveti Sava“ u Stajićevu danas je obeležila i školsku slavu i Dan škole.

   

  U školi je bilo svečano, kao i svake godine. Poštujući sve zaštitne mere, uz prisustvo seoskog paroha, jednog broja učenika i nastavnika, obavljen je obred sečenja slavskog kolača.

   

  Kumovi škole su tradicionalno učenici osmog razreda, a jabuku kao simbol kumstva predali su sedmacima.

   

   

  Svečano je bilo i u Osnovnoj školi školi „Branko Radičević“ u Čenti.

   

  – Obeležili smo Svetog Savu u, kako volim da kažem, krugu porodice, uz prisustvo sveštenika, kumova i manjeg broja radnika škole. Kumovi su uvek učenici osmog razreda, koji kumstvo predaju sedmacima. Ove godine od osmaka Ranka Milićeva i Andree Stojadinov, kumstvo su preuzeli učenici sedmog razreda Sara Gluhaković, Anja Savić i Aleksandar Cvetković – kaže za portal zrenjaninski.com Zlatko Bulić, direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ u Čenti.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo