• Savez zdravstvenih radnika Zrenjanina uručio priznanja najzaslužnijim članovima

  Savez zdravstvenih radnika Zrenjanina organizovao je u zrenjaninskom hotelu „Vojvodina“ stručni skup pod nazivom „Naše medicinske sestre – naša budućnost – ekonomska moć nege“, što je i preporučena tema Međunarodnog veća medicinskih sestara za ovu godinu. Prezentaciju je održala predsednica saveza Đurđica Šljapić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Savez zdravstvenih radnika Zrenjanina uručio priznanja najzaslužnijim članovima
  Foto: Savez zdravstvenih radnika Zrenjanina

   

  Savez zdravstvenih radnika Zrenjanina na ovaj način je obeležio Međunarodni dan medicinskih sestara. Tom prilikom su najzaslužnijim medicinskim sestrama – tehničarima i istaknutim članovima saveza, kao i vernim saradnicima, dodeljena priznanja.

   

  – Obeležavanje ovog datuma je svečani čin priznanja i uvažavanja. Medicinske sestre su neizbežni deo zdravstvenog sistema, a na ovaj način pružamo priliku da se prepozna i ceni njihov naporan rad, posvećenost i doprinos dobrobiti pojedinaca i celokupne zajednice. Skupovima, kao što je ovaj, podižemo svest o značaju medicinskih sestara i ističemo izazove i mogućnosti sa kojima se suočavaju. Javnost treba da bude upoznata i da se edukuje o značaju sestrinstva kao profesije i potrebi ulaganja u obrazovanje i obuku medicinskih sestara – izjavila je Đurđica Šljapić.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dodeljena posebna priznanja medicinskim sestrama i babicama Opšte bolnice

   

  Najveće priznanje, Zlatni znak, koju dodeljuje Savez zdravstvenih radnika Srbije, za 2024. godinu je dobio Siniša Aćin iz Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

   

  savez zdravstvenih radnika zrenjanina
  Foto: Savez zdravstvenih radnika Zrenjanina

   

  Srebrni znak poneli su Nataša Rakita iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, Ljubinka Matić iz Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Jelena Bulić iz Gerontološkog centra Zrenjanin, Jelena Davidov iz Opšte bolnice „Sveti Jovan“, Zorica Starovlah iz Doma zdravlja Srpska Crnja i Mirjana Lekin iz Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Uvodi se novi studijski program na Pravnom fakultetu u Novom Sadu

   

  Povelje su uručene Bojani Latinović iz Specijalne bolnice „Dr Popov“, Zoranu Stojanoviću iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“, Branki Sekulić, Slavici Milankov, Svetlani Škorić i Eriki Iliji iz Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, zatim Sonji Buvač, Bojani Gavranić, Evi Radosav i Danijeli Pivarski iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, Zorici Pavlov iz Doma zdravlja Žitište, Marijani Sudarski i Moniki Ćurčić iz Doma za odrasla i starija lica „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Novog Bečeja, Radivoju Mićiću iz Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, i Esterki Litavski i Biljani Radaković iz Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo