• Santos dobio milion dinara od Pokrajine, portal zrenjaninski.com odbijen na konkursu

  Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković donela je rešenje o raspodeli sredstava preko konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u ovoj godini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Santos dobio milion dinara od Pokrajine, portal zrenjaninski.com odbijen na konkursu
  Foto: Pixabay

   

  Za ove namene je u pokrajinskom budžetu opredeljeno ukupno 80 miliona dinara, od čega 50 miliona za privatne medije i 30 miliona za nevladine organizacije.

   

  Od privatnih preduzeća koja se bave informisanjem građana na srpskom jeziku, sredstva su dobile dve medijske kuće iz Zrenjanina.

   

  TV Santos je za emisiju „Agročas“ dobio milion dinara, a Radio 105 za projekat „Izazovi preduzetništva: Saveti iz prve ruke“ 200.000 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Šta mislite – da li je u Srbiji više studenata diplomiralo na državnim ili privatnim fakultetima?

   

  Santos je naveo da je svrha emisije „ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja i podizanje nivoa svesti gledalaca o značaju poljoprivrede“.

   

  Sudeći prema sredstvima koja dobija, „Agročas“ je jedna od skupljih emisija na domaćim televizijama, pošto je prošle godine iz gradskog budžeta za nju izdvojeno 3,5 miliona dinara.

   

  Na spisku preduzeća koja se bave informisanjem građana na jezicima nacionalnih manjina, a kojima su odobrena sredstva, našao se i list Zrenjanin. Ovom nedeljniku je odobreno 250.000 dinara za stranice na rumunskom jeziku.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nova praksa: Glavnim režimskim igračima sredstva mimo medijskog konkursa?

   

  Udruženje banatskih Hrvata je dobilo 400.000 dinara za stranice na hrvatskom jeziku „Glas Banata“ u nedeljniku Zrenjanin.

   

  Informativni portal zrenjaninski.com je takođe konkurisao za sredstva, ali je naš projekat odbijen.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Prodane duse koje su podobne kao i ostali mediji iz Zrenjanin za koje se iz aviona vidi da su prodali svoj obraz. I kod republickih konkursa je slicno bilo pare dobio samo Santos i Cvet na Tisi koji se gle cuda nalazi na istoj adresi gde i Santos.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo