• RESTITUCIJA: Starim vlasnicima vraćeno 46 objekata

  Sporne neke fabrike u postupku likvidacije

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Agencija za restituciju do sada je u Zrenjaninu vratila starim vlasnicima 46 poslovnih zgrada, poslovnog prostora i stanova, saznaje portal „Zrenjaninski“.

  Naslednici potražuju deo Pivare
  Naslednici potražuju deo Pivare

  Sa područja grada podneto je blizu 500 zahteva za povraćaj imovine oduzete nakon Drugog svetskog rata. Među imovinom koju uglavnom potražuju naslednici nalaze se i delovi Fabrike čarapa i Pivare, pa je prodaja ovih preduzeća koja su u likvidaciji privremeno obustavljena, do okončanja postupka restitucije.

  Naslednici potražuju i zgradu stare Robne kuće, nekada poznate kao Palata Daun.

  U mnogim slučajevima, naslednici su morali prvo da traže rehabilitaciju svojih potomaka, pa je u zrenjaninskom sudu rešavano o 556 zahteva za rehabilitaciju, od kojih je većina pozitivno okončana, a 25 zahteva je odbijeno.

  Nerešiv problem i dalje je vraćanje poljoprivrednog zemljišta. Agencija je primila oko 10.000 zahteva za vraćanje njiva i njime je obuhvaćeno 30.000 – 40.000 građana. Dok se ne izmeni Zakon o restituciji, ovi građani ne mogu ostvariti svoje pravo. Zahtevi ukupno obuhvataju oko 96.000 hektara zemljišta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo