• REKOM ZA ZAJEDNIČKU BOLJU BUDUĆNOST

  ZRENJANIN – U Beogradu i u još nekoliko gradova Srbije od 13. do 24. maja biće organizovana kampanja prikupljanja potpisa podrške osnivanju REKOM-a (Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava počinjenih na teritoriji nekadašnje SFRJ od 1. januara 1991. do 31. decembra 2001. godine). Potpisi će se prikupljati […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  REKOM ZA ZAJEDNIČKU BOLJU BUDUĆNOST

  ZRENJANIN – U Beogradu i u još nekoliko gradova Srbije od 13. do 24. maja biće organizovana kampanja prikupljanja potpisa podrške osnivanju REKOM-a (Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava počinjenih na teritoriji nekadašnje SFRJ od 1. januara 1991. do 31. decembra 2001. godine). Potpisi će se prikupljati i u regionu – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

   

  rekom

   

  Cilj ove kampanje je da se pošalje jasna poruka premijerima Zapadnog Balkana i predstavnicima Evropske unije (EU), koji učestvuju u Berlinskom procesu, da se od njih očekuje da prihvate odgovornost i u okviru Berlinskog procesa potpišu sporazum kojim se obavezuju da će osnovati REKOM. Pred samit lidera Zapadnog Balkana, koji će biti održan u julu ove godine u Trstu, biće zatraženo da omoguće ostvarivanje svih potrebnih koraka ka uspostavljanju regionalne komisije.

   

  Početak prikupljanja potpisa planiran je za subotu 13. maj u Beogradu, a štandovi na kojima će se prikupljati potpisi u Zrenjaninu biće postavljeni 14. i 15. maja.

  Akciju prikupljanja potpisa u Zrenjaninu organizuju Inicijativa mladih za ljudska prava i Udruženje SkaSka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo