• REČNI EKOLOŠKI KARAVAN NA BEGEJU

  Regata „Reka“ zaploviće ovog leta kroz nekoliko srednjobanatskih mesta

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Regata „Reka“, rečni ekološki karavan, zaploviće od 30. jula pa sve do 13. avgusta, rutom Stari Banovci, Titel, Carska Bara, Zrenjanin, Novi Bečej, Mol, Senta, Kanjiža, Segedin, Novi Kneževac, Ada, Bečej, Aradac, Slankamen i Stari Banovci, najavljuju iz Javnog preduzeća „Turistički centar grada Zrenjanina“.

  Regata

  Regata će, posle Carske bare, gde će po planu brodski karavan doploviti 31. jula, u grad Zrenjanin ući trećeg dana plovidbe i prvog  dana u avgustu.

  – U ponedeljak, 1. avgusta, regata će uploviti rekom Begej u Zrenjanin, oko podneva, i brodići će se usidriti kod Pivnice, a isploviće sledećeg dana, u ranim jutarnjim satima. Domaćin ovog svojevrsnog rečnog karavana je JP „Turistički centar grada Zrenjanina“, u  saradnji sa udruženjem „Urbani forum“ i pivnicom „Četir’ konja debela“ – kaže Vesna Bugarin iz zrenjaninskog Turističkog centra.

  Očekuje se da će u regati ploviti sedamdesetak čamaca na motorni pogon sa oko 250 učesnika. Ovo je jedna od najvećih regata koja nosi međunarodno obeležje, ploviće se do Segedina u Mađarskoj, i nazad, Begejom, kanalom DTD, i rekom Tisom, pri čemu će se u povratku 12. avgusta taborovati na izletištu Tisa kod Aradca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]