• Reafirmisanje prava na okupljanje i udruživanje u Zrenjaninu

  Građanski preokret će narednih meseci u Zrenjaninu sprovoditi akcije kojima se reafirmišu pravo na okupljanje i pravo na udruživanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Reafirmisanje prava na okupljanje i udruživanje u Zrenjaninu
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Ove akcije Građanski preokret sprovodi u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije.

   

  U subotu, 23. marta, dan nakon Svetskog dana vode, biće obeleženo 20 godina od uvođenja zabrane upotrebe vode za piće u Zrenjaninu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Održana tribina posvećena Međunarodnom danu sećanja na žrtve Holokausta

   

  Plan je da građani simbolično prošetaju od nefunkcionalnog vodotornja u centru grada, preko „mosta na suvom“ kod isušenog dela reke Begej, do eko-česme u najvećem gradskom naselju Bagljaš, na kojoj se veliki broj njih snabdeva vodom za piće, i da tako, uz adekvatne izjave i zahteve, skrenu pažnju na svoje probleme i ugrožena prava.

   

  Građanski preokret je udruženje proisteklo iz sličnih protestnih okupljanja Zrenjaninaca pre deset godina.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Projekat se realizuje u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“, koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi poljoprivrednici Srbije i međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung).

   

  Projekat je podržan od strane Evropske unije i biće realizovan u periodu od 2023. do 2026. godine.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Шетање оваца и испумпавање енергије, тако реците. Све сами агенти страног утицаја, либераши, педераши.

  2. Kažu lekari da je šetnja zdrava.Ali ako se šeta bez jasnih ciljeva i zahteva, i ako se ti zahtevi ne ispunjavaju već 20 godina, onda je sve to uzaludna rekreaciona šetnja i zamajavanje i sebe i svih drugih koji od šetača moraju da srkeću sa uobičajene svakdnevne rute, što dovodi do nervoze, veće potrošnje goriva i zakrčenja u saobraćaju i nepotrebnih gužvi.Zaključak svega ovoga je da dok je ove vlasti, nema ni zdrave i čiste vode, ni većih plata, a ni radničkih i ljudskih prava.A vi šetajte uzalud, bar ćete bolje spavati.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo