• Radnici JP „Pošta Srbije“ prekidaju obustavu i sutra nastavljaju sa radom

  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da su radnici JP „Pošta Srbije“, koji su u prethodnom periodu obustavali rad, izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog situacije u ovom javnom preduzeću, odlučili da od sutra nastave sa radom.   U saopštenju se navodi da je na zboru, održanom danas u Novom Sadu, oko 50 radnika koji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radnici JP „Pošta Srbije“ prekidaju obustavu i sutra nastavljaju sa radom

  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da su radnici JP „Pošta Srbije“, koji su u prethodnom periodu obustavali rad, izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog situacije u ovom javnom preduzeću, odlučili da od sutra nastave sa radom.

   

  U saopštenju se navodi da je na zboru, održanom danas u Novom Sadu, oko 50 radnika koji su i dalje u obustavi rada, nakon temeljnog razmatranja trenutne situacije, donelo odluku da prekine obustavu i nastavi sa radom od četvrtka, 23. novembra.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Broj ekonomski neaktivnog stanovništva u Zrenjaninu daleko nadmašuje broj aktivnog

   

  „Ova odluka prati uslov stroge provere ispunjenja tačaka sporazuma potpisanog između Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata, koji nisu bili organizatori obustave“, dodaje se u saopštenju Udruženog sindikata Srbije „Sloga“.

   

  Radnici su naglasili da će, ukoliko se obaveze iz sporazuma ne ispune do 1. decembra, ili ukoliko dođe do bilo kakve odmazde prema onima koji su do sada učestvovali u obustavi rada, ponovo prekinuti rad i ovog puta izaći na ulice.

   

  Obustava rada započeta 24. oktobra

   

  Obustava rada nezdovoljnih radnika JP „Pošta Srbije“ započeta je 24. oktobra. Oni su zahtevali povećanje broja radnika, ali i plata za najmanje 30 odsto, prekid diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije Vlade Srbije za ispunjenje ovih zahteva.

   

  Vlada Srbije je 15. novembra potpisala sporazum sa reprezentativnim sindikatima i dogovorila isplatu jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, do 25. novembra. Obećala je i povećanje plata od 10 posto od 1. novembra ove godine, s dodatnim povećanjem od 1. januara 2024. Takođe je dogovoreno povećanje plata za zaposlene u administraciji, izuzev rukovodstva, za 10 posto, počev od 1. januara 2024.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Radnici JP „Pošta Srbije“ očekuju odgovornu realizaciju sporazuma. Ujedno upozoravaju na ozbiljne posledice ukoliko se rokovi i obaveze ne ispune kako je dogovoreno“, dodaje se u saopštenju.

   

  Od tramboline za skakanje do konja sa ždrebetom: Šta sve plene javni izvršitelji

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo