• Radio Zrenjanin ponovo u etru? Novosađani postavljaju predajnik

  Da zakon ne traži da se nadležni organi izjasne o tome da li je za postavljanje radio predajnika potrebna procena uticaja projekta na životnu sredinu, pitanje je na koji način bi Zrenjaninci saznali da će uskoro dobiti novu radio stanicu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radio Zrenjanin ponovo u etru? Novosađani postavljaju predajnik
  Foto: Pixabay

   

  Naime, novosadsko preduzeće „NS Vid media“ podnelo je Odseku za zaštitu i unapređivanje životne sredine Gradske uprave Zrenjanin zahtev da proceni da li je za postavljanje radio difuznog FM predajnika Radija Zrenjanin potrebno izraditi studiju o tome kako će to uticati na životnu sredinu.

   

  Prema saznanjima portala zrenjaninski.com, predajnik sa parametrima koji su navedeni u zahtevu zapravo opisuju predajnik nekadašnjeg Radija Zrenjanin. Između ostalog, tu su frekvencija 103,6 megaherca, antena visoka 67 metara…

   

  Predajnik je svojevremeno bio postavljen na lokaciji u Mostarskoj ulici u Zrenjaninu. Sada je planirano da se nađe na drugom mestu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Da li želite da postanete deo ozbiljnog hotelskog tima? Sada je prava prilika da se prijavite!

   

  Nekadašnji Radio Zrenjanin „zaćutao“ je pre nešto više od osam godina, tako što je izgubio dozvolu za emitovanje, a javno preduzeće je završilo u likvidaciji.

   

  Likvidacija je pokrenuta zbog dugovanja koje je tadašnje preduzeće imalo prema više poverilaca, a imovina nije bila dovoljna da se ona namire drugim putem.

   

  Likvidaciju je započeo likvidacioni upravnik Željko Babić, nastavio Goran Rakić, i u jednom trenutku ona je okončana, a da javnost nije saznala na koji način je otuđena imovina, među kojom su najvredniji bili predajnik i oprema dobijena kroz evropski IPA projekat.    

   

  Novosadsko preduzeće „NS Vid media“, koje očigledno planira da započne emitovanje programa na 103,6 megaherca, februara ove godine dobilo je na konkursu regionalnu frekvenciju za radio pod imenom MM.

   

  PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Izdaje se poslovni prostor u Zrenjaninu – ekskluzivni lokal na odličnoj lokaciji!

   

  Ovo novosadsko preduzeće je ranije od Skupštine grada Sombora zatražilo dozvolu da za svoj radio koristi ime Radio Sombor.

   

  Nekadašnji Radio Sombor, uzgred, imao je istu sudbinu kao Radio Zrenjanin, pa se može pretpostaviti da će se uskoro u etru, na istoj frekvenciji kao nekada, začuti novi Radio Zrenjanin.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Svi lopovi ovoga sveta imaju pravo da se ljute na činjenicu da im nije dozvoljeno da kradu sada a pitaju se kako su oni pre njih otimali i krali i onda ide ovo …………………………………………….

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo