• Protestna kolona u centru grada

  Upućeni zahtevi lokalnoj vlasti

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Nekoliko stotina građana učestvovalo je na protestu koji je danas, u poslepodnevnim satima, u organizaciji više udruženja i sindikata, održan u centru Zrenjanina.

  Protestanti se kreću ka Gradskoj kući
  Protestanti se kreću ka Gradskoj kući

  Protestanti su se okupili na platou ispred Vojvođanske banke, a zatim su prošetali Ulicom kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i zaustavili se ispred Gradske kuće, gde je predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Dušan Kokot pročitao spisak zahteva koje će organizatori protestne šetnje u ponedeljak predati lokalnoj vlasti.

  – Tražimo postupanje po pravosnažnim rešenjima za više od 4.500 bivših radnika propalih firmi koji ne mogu da naplate svoja potraživanja. Za to vreme mora se obustaviti prinudna naplata od građana za dugove za komunalije. Rok za sprovođenje ovih zahteva je mesec dana. Tražimo i da se preispitaju sve sumnjive privatizacije u istom roku – poruka je Kokota.

  Jedan od zahteva je i da se do 15. maja održi hitna sednica Skupštine grada na temu cene daljinskog grejanja i kvaliteta gasa, uz uslov da se potpisnicima peticije nezadovoljnih stanara omogući obraćanje sa skupštinske govornice.

  -Hoćemo i da se do kraja maja utvrdi jasan plan za fabriku vode i da sve radnje u vezi toga budu javne. Ujedno, zahtevamo i nižu cenu vode – istakao je Kokot, koji je zatražio i zaštitu penzionera za vreme trajanja restriktivnih mera, kao i da građani Zrenjanina budu izjednačeni sa drugim žiteljima Srbije po prosečnom broju lekara po stanovniku.

  Spomenuti su i zaposleni u prosveti, gde je dat rok do 5. juna da im se u skladu sa ugovorima isplate sva zaostala primanja. Među 12 zahteva uvršteno je i rešavanje problema gradskog prevoza, ali i da se prestane sa zaduživanjem grada zbog, kako je rekao Kokot, „šminkanja trga“. U roku od 30 dana vlast je obavezana da se izjasni šta se dešava sa obilaznicom, kao i da se uključi u oživljavanje zrenjaninskih preduzeća.

  – Za sve ono za šta lokalna samouprava nije nadležna, očekujemo da posreduje između nas i republičke vlasti – zaključio je Kokot.

  Miting je završen uz parolu „Dosta laži – život nam treba“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo