• PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADA GRADA ZRENJANINA

  ZRENJANIN – Komisija za dodeljivanje nagrada i priznanja Skupštine grada Zrenjanina, nakon razmatranja prispelih predloga, odlučila je da ove godine dodeli pet pojedinačnih i dve kolektivne „Nagrade grada Zrenjanina“. Pojedinačnu nagradu dobili su: – Prof. dr Vasilije Đ. Krestić, akademik, doktor istorijskih nauka; nagradu je dobio za kapitalan naučno – istraživački rad, stvaralaštvo i sveukupnu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADA GRADA ZRENJANINA

  ZRENJANIN – Komisija za dodeljivanje nagrada i priznanja Skupštine grada Zrenjanina, nakon razmatranja prispelih predloga, odlučila je da ove godine dodeli pet pojedinačnih i dve kolektivne „Nagrade grada Zrenjanina“.

  Pojedinačnu nagradu dobili su:

  – Prof. dr Vasilije Đ. Krestić, akademik, doktor istorijskih nauka;

  nagradu je dobio za kapitalan naučno – istraživački rad, stvaralaštvo i sveukupnu javnu delatnost u oblasti nacionalne istorije, višedecenijsko zalaganje za duhovno, kulturno i svekoliko jedinstvo srpskog naroda na svim prostorima, i kao dobrotvor i zadužbinar.

  – Prof. dr Tibor Varadi, akademik, doktor pravnih nauka;

  nagradu je dobio za izuzetan doprinos razvoju pravnih nauka, posebno u oblasti međunarodnog privatnog prava, međunarodne arbitraže i manjinskih prava, za uspešno zastupanje naše zemlje u međunarodnim sporovima, i kao darodavac dragocene arhivske građe i legata Gradu Zrenjaninu.

  – Dr Radmila Petrin, lekar specijalista medicine sporta;

  nagradu je dobila za dugogodišnji rad u oblasti sportske medicine i doprinos razvoju te specifične medicinske grane u Zrenjaninu, kao jedan od osnivača savremene ambulante u našem gradu u kojoj se godišnje pregleda preko 4500 sportista iz 90 klubova.

  – Laslo Šuranji, istaknuti sportista, paraolimpijski šampion, takmičar Streljačkog kluba za osobe s invaliditetom „Olimp“ Zrenjanin;

  nagradu je dobio za postignute sportske rezultate, dve osvojene medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i za doprinos razvoju sporta za osobe s invaliditetom.

  – Mr Živanko Radovančev, istaknuti privrednik, duže od tri decenije uspešan rukovodilac preduzeća „Mlekoprodukt“ AD;

  nagradu je dobio za doprinos razvoju poljoprivrede regiona – industrije prerade mleka i ukupan doprinos lokalnom ekonomskom razvoju.

   

  Kolektivnu nagradu dobili su:

   

  Garnizon Vojske Srbije – Komanda za razvoj Banatske brigade Zrenjanin;

  nagradu je dobio za doprinos afirmaciji Grada Zrenjanina, kroz organizaciju i održavanje proslave Dana Vojske Srbije i Dana pobede i za ukupne aktivnosti u našem gradu tokom 2016. godine.

  – Kompanija „Gomeks“ doo Zrenjanin;

  nagradu je dobila za postignut domet jednog od najvećih poslodavaca i gradske kompanije sa velikim obimom realizovanih i planiranih investicija u Zrenjaninu i širom Srbije.

   

  Dobitnicima „Nagrade grada Zrenjanina“ će, u skladu sa Odlukom o ustanovljenju Dana opštine, nagrade Grada i drugih praznika i manifestacija Grada Zrenjanina, pored priznanja u vidu Povelje, biti dodeljena i novčana nagrada.

  „Nagradu Grada Zrenjanina“ uručiće gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović, na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti koja će se održati u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu u sredu, 28. decembra, u 12 časova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]