• Preminuo dugogodišnji direktor „Jugoremedije“ Srđan Kamenković

  Dugogodišnji direktor zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedija” Srđan Kamenković preminuo je u 81. godini života. U ovoj farmaceutskoj kompaniji proveo je više od dve decenije, a generalni direktor je bio do privatizacije fabrike, 2002. godine.   PROČITAJTE JOŠ: Grad Zrenjanin saopštio da ne utiče na spiskove za imunizaciju   Kamenković potiče iz ugledne lekarske porodice. Slavko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preminuo dugogodišnji direktor „Jugoremedije“ Srđan Kamenković

  Dugogodišnji direktor zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedija” Srđan Kamenković preminuo je u 81. godini života. U ovoj farmaceutskoj kompaniji proveo je više od dve decenije, a generalni direktor je bio do privatizacije fabrike, 2002. godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Grad Zrenjanin saopštio da ne utiče na spiskove za imunizaciju

   

  Kamenković potiče iz ugledne lekarske porodice. Slavko Kamenković mu je otac, a stric mu je Zoran Kamenković, hirurg po kome danas nosi naziv jedna ulica u Zrenjaninu.

   

  Studije tehnologije završio je 1963. godine u Beogradu. Srđan Kamenković je 1981. magistrirao na Univerzitetu za multidisciplinarne studije na temu „Uklanjanje organskih materija i gvožđa iz pijaće vode u Zrenjaninu”.

   

  Društvo inženjera i tehničara u Zrenjaninu mu je 2016. dodelilo priznanje „Inženjerska legenda“. Priznanje mu je uručio tadašnji direktor zrenjaninske Visoke tehničke škole strukovnih studija Milorad Rančić.

   

  Mesto i vreme sahrane Srđana Kamenkovića biće naknadno saopšteni.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]