• PREDAVANJE SVETSKOG STRUČNJAKA NA TEHNIČKOM FAKULTETU

  ZRENJANIN – U četvrtak 1. juna, u 12 časova, u amfiteatru Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, profesor Adrian D. Cheok (www.adriancheok.info), direktor Imagineering Instituta, Malaysia i vodeći profesor na katedri za Pervasive computing na City University London, održaće predavanje na temu „Everysense Everywhere Human Communication“.     Predavanje, koje je profesor održao 25. maja, u okviru […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PREDAVANJE SVETSKOG STRUČNJAKA NA TEHNIČKOM FAKULTETU

  ZRENJANIN – U četvrtak 1. juna, u 12 časova, u amfiteatru Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, profesor Adrian D. Cheok (www.adriancheok.info), direktor Imagineering Instituta, Malaysia i vodeći profesor na katedri za Pervasive computing na City University London, održaće predavanje na temu „Everysense Everywhere Human Communication“.

   

  Foto: Dušan Bartolović

   

  Predavanje, koje je profesor održao 25. maja, u okviru festivala nauke u Londonu, kao predavač na Cass MBA London Simpozijumu, imaće priliku da čuju svi studenti i ostali zainteresovani, s obzirom na to da je predavanje otvoreno za javnost.

   

  Profesor Cheok je izabran za gostujućeg profesora na našem Univerzitetu, za predmet Ambijentalne inteligencije, na doktorskim studijama Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, za koje se uskoro očekuje akreditacija.

   

  Bio je glavni i pozvani govornik na brojnim međunarodnim konferencijama i događajima. Dve godine je bio predavač po pozivu na Ars Electronica Muzej budućnosti. Njegova autorska dela, kao što su „Human Pacman“, „Magic Land“ i „Metazoa Ludens“, proglašena su vrhunskim svetskim pronalascima.

   

  Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ ima potpisan Ugovor o saradnji sa Institutom iz Malezije, gde će moći da se edukuju kroz konkretne projekte naši doktoranti i studenti.

   

  Naš velikan Nikola Tesla je uzor i inspiracija u stvaralaštvu ovog svetski poznatog inovatora i naučnika, a dolazak i predavanje je od izuzetne važnosti za ovaj region.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]