• Poznate ličnosti potvrdile dolazak na Gala donatorsko veče za NURDOR

  Drugo Gala donatorsko veče za NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) biće održano u zrenjaninskom Hotelu „Vojvodina“ u petak, 22. novembra. Početak je od 19 časova. Svi koji kupe ulaznicu za ovo Gala veče doprineće otvaranju nove Roditeljske kuće za boravak dece na lečenju van mesta prebivališta.   Prvo Gala veče održano je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poznate ličnosti potvrdile dolazak na Gala donatorsko veče za NURDOR

  Drugo Gala donatorsko veče za NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) biće održano u zrenjaninskom Hotelu „Vojvodina“ u petak, 22. novembra. Početak je od 19 časova. Svi koji kupe ulaznicu za ovo Gala veče doprineće otvaranju nove Roditeljske kuće za boravak dece na lečenju van mesta prebivališta.

   

  Prvo Gala veče održano je prošle godine. Organizovano je sa željom da Zrenjaninci i svi ljudi dobre volje svojim donacijama pomognu izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu. U njoj se leče i deca iz Zrenjanina, ali i iz cele Srbije. Tom prilikom je prikupljeno više od milion dinara. Donacije su na žiro-račun NURDOR-a uplaćivane i nedeljama nakon ovog humanitarnog događaja.

   

  Za izgradnju Roditeljske kuće potrebno je mnogo sredstava, budući da je predviđeno da u njoj može da boravi istovremeno 20 porodica sa decom koja su u procesu lečenja od malignih bolesti. Zato je NURDOR od prošle godine svoju pažnju usmerio na rešavanje velikog problema – izgradnju još jedne, trenutno neophodne Roditeljske kuće. Inače, u Srbiji postoji pet ovakvih objekata. Međutim, njihov kapacitet nije dovoljan.

   

  „Njihovo postojanje je od ogromne važnosti za sve male pacijente i njihove roditelje koji dolaze iz mesta u kojima ne postoje terapijski centri za lečenje dece od raka. Roditelji i deca tokom trajanja terapije imaju besplatan smeštaj u roditeljskim kućama, psiho-socijalnu pomoć i podršku. Ujedno, od ogromne je važnosti da deca čiji je imunitet narušen, ne moraju iz svojih mesta da putuju na terapije, niti da borave u uslovima koji nisu adekvatni. I time se izlažu dodatnom riziku po zdravlje“, objašnjavaju organizatori Gala večeri za NURDOR u Zrenjaninu.

   

  Poziv na Gala donatorsko veče upućen svima

   

  Poziv na Gala donatorsko veče upućen je svima koji žele da pomognu u realizaciji ove humane zamisli. Svoj doprinos mogu dati kako pravna, tako i fizička lica. Svi oni mogu da se prijave i obezbede mesto na ovom humanitarnom događaju putem e-mail adrese nurdorzrenjanin@gmail.com. Mogu to da učine i preko Facebook stranice Nurdor Zrenjanin, ili putem telefona: 064 14 81 327 i 063 322 120. Minimalni iznos po zvanici je 5.000 dinara. Sva sredstva se putem potpisivanja ugovora o donaciji direktno namenski upućuju na žiro-račun NURDOR-a: 170-30010715000-82.

   

  Pročitajte još: Počinje upis u dežurne vrtiće – za boravak popodne, uveče i vikendom

   

  Veliki broj javnih ličnosti podržao je NURDOR i biće gosti druge Gala donatorske večeri u Zrenjaninu. Između ostalih, naši proslavljeni sportisti Vladimir Vanja Grbić i Žarko Čabarkapa, stand-up komičar Srđan Dinčić, muzičar Milan Đurđević iz „Nevernih beba“, bend „Soul cake“… Dolazak su najavili i književnica Olivera Skoko, kao i Bogdan i Tamara, koji su osmislili kampanju “Pruži korak”, a koja je imala velikog odjeka u celoj Srbiji. Takođe, i najmlađi Zrenjaninci, deca iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i baletskog studija „Delfina“, svojim nastupima pružiće podršku vršnjacima koji se bore sa teškom bolešću.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin