• POZADINA GOSTOVANJA UGLEDNOG PROFESORA

  Zašto je došao u Zrenjanin i koliko je koštao njegov nastup

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ gostovao je predavač svetskog renomea u oblasti informacionih tehnologija, Adrijan David Čeok, direktor Instituta za imaginativni inženjering iz Malezije i profesor na univerzitetu u Londonu.

  Adrijan David Čeok
  Adrijan David Čeok

  On je pred punim amfitetatrom održao predavanje na temu primene interneta u budućnosti, tokom kojeg je demonstrirao neke od njegovih mogućnosti i inovacija, a zatim je bio gost i Gradske kuće, gde ga je primio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

  Čeok, koji je u naš grad došao zahvaljujući profesorima sa ovdašnjeg Fakulteta, na čelu sa dr Brankom Markoskim, održao je predavanje bez naknade, iako se u svetu ovakvi javni nastupi skupo naplaćuju. 

  Na pitanje otkud da gostuje baš u Zrenjaninu, Čeok je odgovorio da je to rezultat saradnje sa zrenjaninskim Fakultetom, ali da njegova želja da poseti upravo Srbiju datira još od ranije.

  – Razlog tome je veliki naučnik Nikola Tesla čiji me je naučni rad veoma zainteresovao, a sticajem okolnosti, saradnja s profesorom i kolegom iz ovog regiona koji u Maleziji treba da radi sa mnom na jednom istraživanju, dovela je do mog dolaska u Srbiju – kaže Čeok i dodaje da mu je drago što je imao priliku da čuje nešto više i o drugom velikom naučniku s ovih prostora – Mihajlu Pupinu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo