• „Pošta Srbije“ upozorava: Građani na meti nove internet prevare

  Javno preduzeće „Pošta Srbije“ objavilo je da je detektovalo novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe „Post Express“.   U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana), čija su meta korisnici nekih sajtova za kupoprodaju. Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici „Post Express“ usluge, koja nije u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Pošta Srbije“ upozorava: Građani na meti nove internet prevare

  Javno preduzeće „Pošta Srbije“ objavilo je da je detektovalo novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe „Post Express“.

   

  U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana), čija su meta korisnici nekih sajtova za kupoprodaju. Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici „Post Express“ usluge, koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“. Tamo se traži uplata novca putem platnih kartica.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Poziv mladima da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

   

  „Ističemo da ni „Pošta Srbije“, ni „Post Express“, ne komuniciraju sa građanima na ovaj način. Savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke“, navodi se u saopštenju.

   

  U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevare, „Pošta Srbije“ je obavestila i MUP Srbije – Odeljenje za visokotehnološki kriminal, kako bi bile preduzete mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, građanima je na usluzi Kontakt centar JP „Pošta Srbije“. Brojevi telefona su 0700 100 300 i 011 3607 788. Kontakt centar im je na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo