• Pojedini učesnici plivanja za časni krst traže promenu pravila

  Pojedini učesnici plivanja za časni krst, koje će ove godine biti organizovano u Zrenjaninu po 12. put, pokrenuli su inicijativu da se promene pravila vezana za ovaj događaj.   Oni, naime, traže da plivanje, koje se svake godine organizuje 19. januara, na Bogojavljenje, ne bude takmičarskog karaktera.   S tim u vezi, na Fejsbuku je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pojedini učesnici plivanja za časni krst traže promenu pravila

  Pojedini učesnici plivanja za časni krst, koje će ove godine biti organizovano u Zrenjaninu po 12. put, pokrenuli su inicijativu da se promene pravila vezana za ovaj događaj.

   

  Oni, naime, traže da plivanje, koje se svake godine organizuje 19. januara, na Bogojavljenje, ne bude takmičarskog karaktera.

   

  S tim u vezi, na Fejsbuku je kreirana i grupa namenja onima koji plivaju za časni krst, a koji podržavaju ovu inicijativu.

   

  – Cilj nam je da promenimo neke stvari na Bogojavljenskom plivanju za krst časni. Osnovni cilj nam je da plivanje ne bude takmičarskog duha. Želimo da svi koji tog dana uđu u hladnu vodu i otplivaju ta 33 metra budu pobednici – kaže za portal zrenjaninski.com Borislav Đogo.

   

  Borislav je jedan od momaka koji je 2018. plivao za časni krst u Zrenjaninu. On navodi da je te godine bio rekordan broj učesnika – 46. Dodaje da nije bilo baš svejedno kada se trka toliki broj plivača, usput udarajući nogama i rukama druge učesnike oko sebe.

   

  – Ovako, kada bi se izbegao taj takmičarski karakter, svi bi bili pobednici i bilo bi mnogo bezbednije – smatra Borislav Đogo.

   

  On je pozvao sve zainteresovane da se učlane u grupu na Fejsbuku kako bi kod nadležnih zajedno izdejstvovali promenu pravila. Ta grupa se nalazi OVDE.

   

  Inače, za ponedeljak, 13. januar, zakazana je konferencija za novinare u Gradskoj kući, na kojoj će biti najavljeno 12. po redu plivanje za časni krst.

   

  Ovo plivanje biće organizovano u nedelju, 19. januara, na jezeru kod Kulturnog centra Zrenjanina.

   

  Svi koji žele da učestvuju u plivanju za časni krst mogu se prijaviti kod koordinatora manifestacije Srede Pajića. Broj telefona je 064 811 64 71.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo