• Pojačani inspekcijski nadzori u Zrenjaninu i okolnim opštinama

  U poslednje vreme, u okviru aktivnosti na suzbijanju širenja virusa korona, pojačani su ciljani i koordinisani inspekcijski nadzori. Ovi nadzori se sprovode u objektima i na događajima koji su određeni kao visokorizični.   Na današnjoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, održanoj u Zrenjaninu, rečeno je da su od 28. oktobra na području srednjeg Banata sprovedena […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pojačani inspekcijski nadzori u Zrenjaninu i okolnim opštinama

  U poslednje vreme, u okviru aktivnosti na suzbijanju širenja virusa korona, pojačani su ciljani i koordinisani inspekcijski nadzori. Ovi nadzori se sprovode u objektima i na događajima koji su određeni kao visokorizični.

   

  Na današnjoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, održanoj u Zrenjaninu, rečeno je da su od 28. oktobra na području srednjeg Banata sprovedena 1.172 inspekcijska nadzora. Od toga, 254 nadzora su sprovele sanitarna, tržišna, veterinarska, poreska i inspekcije rada. Preostalih 918 nadzora obavili su lokalna komunalna inspekcija i komunalna milicija Gradske uprave Zrenjanin.

   

  Ukupno je podneto 25 prekršajnih zahteva i izdat je jedan prekršajni nalog.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U srednjem Banatu ukupno 3.143 aktivna slučaja, najviše u Zrenjaninu

   

  „Nakon uvođenja novih protivepidemijskih mera, od 4. decembra, i doslednijom primenom Zakona  o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, očekuju se bolji rezultati u suzbijanju širenja epidemije izazvane virusom Kovid-19. Naime, izmenama zakona, pored sanitarne inspekcije, i komunalna inspekcija i komunalna milicija mogu da izdaju prekršajne naloge. Omogućeno im je i da podnose prijave nadležnom organu. Takođe, mogu i da nalože da se isprazni objekat u kome je došlo do kršenja propisanih mera. Data im je i mogućnost da zabrane obavljanje delatnosti u takvom objektu, najduže na 72 sata“, saopšteno je posle sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga.

   

  Kako je navedeno, inspekcijski nadzori će biti pojačani i u narednom periodu. Građanima i privrednim subjektima je upućen apel da dosledno poštuju propisane mere kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje drugih, ali i zdravstveni sistem.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]