• OTVOREN SAVREMENI KABINET U TEHNIČKOJ ŠKOLI

  ZRENJANIN – U zrenjaninskoj Tehničkoj školi svečano je otvoren savremeni kabinet za nastavu iz oblasti proizvodnje nafte i gasa i tehnika bušenja. Projekat je realizovan zahvaljujući saradnji kompanije NIS i Tehničke škole u Zrenjaninu, sa ciljem da se unaprede i osavremene uslovi za izvođenje nastave, za učenike druge i treće godine na smeru rukovalac postrojenjima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OTVOREN SAVREMENI KABINET U TEHNIČKOJ ŠKOLI

  ZRENJANIN – U zrenjaninskoj Tehničkoj školi svečano je otvoren savremeni kabinet za nastavu iz oblasti proizvodnje nafte i gasa i tehnika bušenja.

  Učenici Tehničke škole
  Učenici Tehničke škole

  Projekat je realizovan zahvaljujući saradnji kompanije NIS i Tehničke škole u Zrenjaninu, sa ciljem da se unaprede i osavremene uslovi za izvođenje nastave, za učenike druge i treće godine na smeru rukovalac postrojenjima u proizvodnji nafte i gasa.

  Kabinet su svečano otvorili Gabrijela Grujić, savetnica u Ministarstvu prosvete, i Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a, u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića sa saradnicima, direktora Milinka Babića i ostalih članova kolektiva škole i učenika.

  – Ovde dajemo podršku jednom novom, značajnom projektu. NIS kroz programe „Energija znanja“ mnogo ulaže u obrazovanje i školovanje mladih kadrova. Mi smo u Tehničkoj školi od septembra 2013. godine i od tada smo realizovali mnoge zajedničke aktivnosti. Posle 22 godine pauze ponovo smo pokrenuli trogodišnje školovanje za zanimanje rukovalac postrojenja u proizvodnji nafte i gasa, gde nastavni kadar čine i iskusni inženjeri iz naše kompanije. Obezbedili smo i stručnu praksu za učenike, kompanija je pomogla i formiranje naftaškog kabineta, a ovde radimo i na stručnom usavršavanju svojih zaposlenih – istakao je Šibanov, prilikom otvaranja kabineta, uz napomenu da će otvaranje savremene učionice omogućiti sadašnjim i budućim generacijama nova znanja i kvalitetno školovanje.

  – Mladi ljudi dobijaju kvalitetno obrazovanje, a mi kao kompanija dobijamo mlade obrazovane ljude koji su temelj naših budućih uspeha. Naš cilj je da nastavimo da ulažemo u obrazovanje i siguran sam da će ovakvih projekata u budućnosti biti još više – zaključio je Šibanov.

  Gabrijela Grujić, savetnica u Ministarstvu privrede, u obraćanju prisutnima pohvalila je zrenjaninski primer saradnje privrede i obrazovanja kao veoma dobar.

  – Prijatno sam iznenađena onim što ovde zatičem. Osim „Energije znanja“ ovde sam prepoznala energiju prijateljstva, stabilnosti i novog vida unapređenja dualnog obrazovanja. Shvatila sam da nismo na početku u dualnom obrazovanju i da je ovo sjajan model koji daje fantastične rezultate – ocenila je Grujićeva i obratila se učenicima naftaškog smera Tehničke škole rečima da su oni na srećnom putu.

  A gradonačelnik Janjić istakao je dobru praksu koju Zrenjanin uspešno sprovodi.

  – Drago mi je što je savetnica za dualno obrazovanje u Ministarstvu prosvete sa nama, da se uveri da mi ovde povezujemo privredu i obrazovne institucije. Dualno obrazovanje je više decenija prisutno u našem gradu, a ovaj projekat ga podiže na još viši nivo, uz učešće svetski renomirane kompanije kao što je NIS, koja pomaže i materijalno i ovu školu i fakultet i širu zajednicu – ocenio je Janjić.

  Kabinetska učionica opremljena je specijalnom opremom iz oblasti proizvodnje nafte i gasa i izvođenja bušenja, a učenicima će upoznavanje sa ovim sredstvima za rad omogućiti brz i lak način primene stečenog znanja u praksi.

  Adaptacija učionice u Tehničkoj školi u Zrenjaninu deo je NIS-ovog programa društvene odgovornosti, koji se sprovodi pod nazivom „Energija znanja“. Program podrazumeva partnerstvo sa obrazovnim institucijama u zemlji, na školovanju mladih stručnjaka, čime se proširuje i baza tručnih kadrova, koji svoju karijeru mogu da ostvare u NIS-u.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo