• Osnovna škola „Vuk Karadžić“ bila domaćin Pop-Up festivala

  Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Zrenjanina četvrti put je bila domaćin Pop-Up festivala, organizovanog povodom Svetskog dana deteta.   Na ovogodišnjem festivalu učestvovalo je više od sto učenika nižih razreda zrenjaninskih škola „Jovan Cvijić“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Đura Jakšić“, kao i đaci škole domaćina.   Ovogodišnji Pop-Up festival otvorio je u četvrtak najtiražniji i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Osnovna škola „Vuk Karadžić“ bila domaćin Pop-Up festivala

  Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Zrenjanina četvrti put je bila domaćin Pop-Up festivala, organizovanog povodom Svetskog dana deteta.

   

  Na ovogodišnjem festivalu učestvovalo je više od sto učenika nižih razreda zrenjaninskih škola „Jovan Cvijić“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Đura Jakšić“, kao i đaci škole domaćina.

   

  Ovogodišnji Pop-Up festival otvorio je u četvrtak najtiražniji i najpopularniji pisac za mlade Robert Takarič. On je đacima OŠ „Vuk Karadžić“ održao poseban čas čija tema su bile emocije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Osnovci i njihova nastavnica skuvali džem od dunja ubranih u školskom voćnjaku

   

  Festival se održava pod pokroviteljstvom UNICEF-a, a osnovna tema kojom se bave radioničari je emocionalna inteligencija.

   

  – Ideja nam je još od prvog festivala da u centar stavimo dete i njegove emocije. Sve radionice se bave time. Baš sam zadovoljna što i kolege iz drugih škola prepoznaju značaj ove teme i što se rado uključuju. A posebno se radujem što posle dve godine izmenjenog rada zbog korone, ove godine festival održavamo baš onako kako smo ga i zamislili – kaže za portal zrenjaninski.com Daliborka Putić Berarov, organizatorka Pop-Up festivala i učiteljica u OŠ „Vuk Karadžić“.

   

  Radionice su održane u učionicama, a pre nego što je zvono označilo početak, u hodnicima je bila opšta gužva.

   

  – Mešamo na radionicama đake iz svih škola učesnica i iz svih razreda. Veselo je i bučno dok ne pronađu svi svoje učionice. Onda nastaje mir i rad. Ne zna se ko više uživa, učenici ili predavači – ističe Daliborka Putić Berarov.

   

   

  Đacima zanimljivo da dođu u drugu školu

   

  Na vratima svake učionice je obaveštenje šta se u njoj dešava, a već u hodniku se može pretpostaviti da li se crta ili pleše.

   

  – Predavači nam dolaze iz Crvenog krsta, Narodnog muzeja, Gradske narodne biblioteke, CEKOM-a. Ove godine radionicu su držale kolege iz škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Muzičke škole, kao i iz naše škole. Negde se o emocijama crta, negde peva, negde glumi, negde razgovara. I svuda uživa, ali i nešto nauči – objašnjava Putić Berarov.

   

  Ona dodaje da je đacima posebno zanimljivo što dolaze u drugu školu.

   

  – Jako im je zanimljivo kad dođu u drugu školu. Mnogi od njih, posebno najmlađi, nikad nisu ušli ni u jednu drugu školu osim u svoju. Upoznaju nove drugare, nauče nešto novo na drugačiji način, zabave se i jedva se rastanu – ističe naša sagovornica.

   

  I kad se školsko zvono oglasilo za kraj ovogodišnjeg Pop-Up festivala, nikom se nije išlo kući.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U hodniku srećemo đake iz Osnovne škole „Đura Jakšić“. U trku nam kažu da im je bilo odlično, da će doći i dogodine, samo ako se učitelji dogovore. A jako su se obradovali što su videli i drugare iz vrtića, koji sad idu u druge škole.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo