• Osnovci iz Zrenjanina i Orlovata uspešni na Republičkom takmičenju iz hemije

  Proteklog vikenda je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu održano Republičko takmičenje iz hemije za učenike osnovnih škola.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Osnovci iz Zrenjanina i Orlovata uspešni na Republičkom takmičenju iz hemije
  Foto: Privatna arhiva

   

  Na Republičkom takmičenju iz hemije učestvovala su i tri učenika sa teritorije grada Zrenjanina.

   

  Učenik osmog razreda Pavle Cvetković, iz Osnovne škole „Uroš Predić“ iz Orlovata, osvojio je drugo mesto. Pavlov mentor bila je nastavnica hemije Nataša Pavlov Maćoš.

   

  Učeniku osmog razreda Đorđu Kovačkom, iz Osnovne škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina, pod mentorstvom nastavnice Nadežde Kapor, dodeljena je pohvala za učešće na ovom prestižnom takmičenju.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vanja Karan: Osnovno pravo svakog učenika je da boravi u sigurnom i bezbednom okruženju

   

  Učenici sedmog razreda Nađi Kojić, iz Osnovne škole „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina, pod mentorstvom nastavnika Aleksandra Rakite, takođe je dodeljena pohvala za učešće na ovom takmičenju.

   

  – Test je bio poprilično težak, a ni vežba nije bila naivna. Posle testa sam se malo uplašio jer nisam imao baš sjajan broj bodova, ali sam se na vežbi popravio. Na kraju sam osvojio drugo mesto i veoma sam zadovoljan – istakao je Pavle Cvetković.

   

  Pavle je, drugu godinu zaredom, postigao zapažen uspeh na najvišem nivou takmičenja iz hemije.

   

  – Radujem se i ponosna sam kao neko ko je bio tu dve godine da podrži njegov talenat i interesovanje za teme koje se uče iz ovog predmeta. Volela bih da su prethodni uspesi samo najava još većih u ovoj oblasti, o kojoj će tek mnogo toga saznati u predstojećim godinama školovanja – rekla je nastavnica Nataša Pavlov Maćoš.

   

  pavle cvetković
  Foto: Privatna arhiva

   

  Đorđe Kovački je ove godine bio na republičkim takmičenjima iz hemije, fizike, kao i tehnike i tehnologije.

   

  – Na ovim takmičenjima sam upoznao puno novih prijatelja iz cele Srbije, posetio Aranđelovac, Niš, Beograd i fakultete i škole u njima. Stekao sam puno uspomena i novih iskustava koje ću pamtiti ceo život. Na svim takmičenjima je bilo sjajno i veoma sa srećan zbog uspeha koje sam ostvario – kazao je Đorđe Kovački.

   

  Njegova nastavnica Nadežda Kapor ističe da je Đorđe učenik koji je talentovan za sve prirodne nauke.

   

  – Naglasila bih da se ove godine, pored republičkog takmičenja iz hemije, plasirao i ostvario izuzetne rezultate na republičkom takmičenju iz fizike i tehnike i tehnologije. Zadovoljstvo mi je i čast što sam imala priliku da radim sa Đorđem, učenikom koji pored toga što sa lakoćom usvaja znanja iz hemije, ujedno ih povezuje sa znanjima stečenim iz drugih predmeta i praktično ih primenjuje. Nadam se da će nastaviti da neguje ljubav prema prirodnim naukama i da će nas još mnogo puta obradovati lepim rezultatima sa velikih takmičenja – poručila je Nadežda Kapor.

   

  đorđe kovački
  Foto: Privatna arhiva

   

  Učenica Nađa Kojić kaže da joj je, bez obzira na tremu koju izaziva svako takmičenje, bilo lepo i da je upoznala dosta vršnjaka sa istim interesovanjima.

   

  – Nadam se da ću ostati u kontaktu sa njima i posle takmičenja. Takođe se nadam da ću imati još prilika da učestvujem na ovakvim takmičenjima i da će mi biti lepo kao i sada – rekla je Nađa Kojić.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Njen nastavnik Aleksandar Rakita dodaje da je veoma zadovoljan uspehom Nađe, kojoj je ovo prva godina takmičenja iz hemije.

   

  – Veliki trud i rad, kako učenika, tako i nastavnika, stoji iza ovakvih visokih uspeha. Nađa će nastaviti učenje hemije na visokom nivou i nadamo se još boljem uspehu naredne školske godine – ističe Aleksandar Rakita.

   

  nađa kojić
  Foto: Privatna arhiva

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo