• Opšta bolnica u Zrenjaninu će po prvi put imati magnetnu rezonancu

  Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina je na javnom konkursu, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, dobila 100,9 miliona dinara za nabavku nove opreme.   V.d. direktora bolnice dr Igor Kitaresku je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da će, zahvaljujući tim sredstvima, ova zdravstvena ustanova, između ostalog, dobiti kolonoskop najnovije generacije, vredan 9,8 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opšta bolnica u Zrenjaninu će po prvi put imati magnetnu rezonancu

  Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina je na javnom konkursu, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, dobila 100,9 miliona dinara za nabavku nove opreme.

   

  V.d. direktora bolnice dr Igor Kitaresku je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da će, zahvaljujući tim sredstvima, ova zdravstvena ustanova, između ostalog, dobiti kolonoskop najnovije generacije, vredan 9,8 miliona dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Otvorena ambulanta Banje “Rusanda” u Opštoj bolnici u Zrenjaninu

   

  – Takođe, nabavili smo i dva ultrazvučna aparata za potrebe Koronarne jedinice sa hemodinamikom i pejsmejker centrom, kao i Odseka za akušerstvo i Odseka neonatologije. Nabavljen je i veliki set hirurških instrumenata, koji dugo nisu nabavljani – rekao je dr Kitaresku.

   

  Novina u zrenjaninskoj bolnici je magnetna rezonanca koju ova ustanova nikada ranije nije imala.

   

  – Aparat će iz Kliničkog centra u Novom Sadu biti prebačen u našu bolnicu. U planu je da se izgradi objekat u blizini zgrade nove bolnice, na mestu starog porodilišta. On će biti u potpunosti opremljen magnetnom rezonancom i pratećom opremom. Time ćemo po prvi put biti u prilici da radimo magnetnu rezonancu. To je zaista velika stvar, budući da je veoma komplikovano obezbediti upute i termine u Kliničkom centru – naglasio je dr Igor Kitaresku.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Takođe, sredstvima dobijenim od Republike obezbeđen je kvalitetan CT aparat, čime će biti unapređena dijagnostika.

   

  Kitaresku je dodao da je u poslednjih desetak godina Opšta bolnica, samo za opremu, dobijala u proseku oko 40 miliona dinara godišnje.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Da to nam treba da bi se lakse otkrile bolesti koje su bas uznapredovale,mislim najvise onkoloskih pacijenata ima,a tek kad proradi ling long,bojim se da ce biti malo jedan magnet!Bolje bi nam bilo da sprecimo otvaranje tog najveceg zagadjivaca,ali mi mislimo da je bojle leciti se.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo