• OBUKOM DO ZAPOSLENJA: Završen tromesečni kurs za zavarivače

  Rezultate uspešno završenog projekta „Obukom do zaposlenja“ danas su, u Gradskoj kući u Zrenjaninu, predočili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i direktor Tehničke škole Đorđe Klać.   U pitanju je projekat koji je realizovao Grad Zrenjanin, u partnerstvu sa srednjom Tehničkom školom Zrenjanin i Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.   – Zaokružujemo priču sa uspešno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OBUKOM DO ZAPOSLENJA: Završen tromesečni kurs za zavarivače

  Rezultate uspešno završenog projekta „Obukom do zaposlenja“ danas su, u Gradskoj kući u Zrenjaninu, predočili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i direktor Tehničke škole Đorđe Klać.

   

  U pitanju je projekat koji je realizovao Grad Zrenjanin, u partnerstvu sa srednjom Tehničkom školom Zrenjanin i Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

   

  – Zaokružujemo priču sa uspešno završenim trećim projektom „Obukom do zaposlenja“, za koji nam je pokrovitelj bilo Ministarstvo omladine i sporta. Prošle godine konkurisali smo za obuku zavarivača, čija struka je deficitarna. Pre mesec dana završena je tromesečna obuka za njih dvanaest, a pet obučenih zavarivača već je našlo posao – istakao je Radišić.

   

  Pročitajte još: Dođite na Webiz promociju i prvi saznajte vesti o ovogodišnjoj konferenciji!

   

  On je podsetio i na prethodno uspešno završene projekte.

   

  – Počeli smo još 2014. sa projektom doedukacije, za potrebe kompanije NIS, za pozicije kajlaša, bušača, zavarivača i radnika na tornjevima. Radili smo dodatnu edukaciju  i za programere, za potrebe IT kompanija. I taj projekat uspešno je završen, a svi koji su završili doobuku dobili su i posao. Na ovaj način prekvalifikujemo mlade i uspevamo da im obezbedimo posao u našem gradu – naglašava Radišić.

   

  obukom do zaposlenja
  Đorđe Klać i Duško Radišić

   

  Tehnička škola će otvoriti odeljenje automehaničara

   

  Direktor Tehničke škole Đorđe Klać podsetio je da ova obrazovna ustanova već godinama, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, učestvuje u različitim projektima Ministarstva omladine i sporta.

   

  – Ovakav način obuke mladih ljudi potreban je u ovom momentu i veoma je aktuelan. Privreda je u ekspanziji, zavarivač je jedno od deficitarnih zanimanja, a mi smo organizovali uspešnu obuku za 12 kandidata, dok su dvojica odustala iz zdravstvenih razloga. Oni su stekli osnovna znanja i otvorena im je mogućnost za zapošljavanje i dalje napredovanje – naglasio je Đorđe Klać i najavio dalje aktivnosti na sličnim projektima.

   

  Pročitajte još: Zrenjanin i ove godine na Sajmu turizma predstavio svoju turističku ponudu

   

  Klać je podsetio da je ova škola posle desetak godina ponovo upisala struku bravar-zavarivač. Najavio je i otvaranje dela odeljenja automehaničara, za kojima se pojavila potreba na tržištu rada. Uz to, on ističe da je radna laboratorija u ovoj školi vrhunski opremljena i funkcionalna.

   

  Danas su deljena i uverenja o završenoj doobuci za zavarivače. Među onima koji su dobili uverenje je i Dejan Gligić, koji se zahvalio svima koji su organizovali ovaj projekat, ističući da je obuka bila odlično organizovana. Gligić je već dobio posao i počeo je da radi kao zavarivač u zrenjaninskoj kompaniji „Šinvoz“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo