• OBUĆAR – UMETNIK MIŠO SURUTKA: Trenutno pravi cipele sa papcima!

  Njegovu obuću nose glumci i muzičari

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OBUĆAR – UMETNIK MIŠO SURUTKA: Trenutno pravi cipele sa papcima!

  ZRENjANIN – Zrenjaninskog obućara – umetnika Mišu Surutku zatekli smo kako užurbano završava poslednje komade obuće za predstavu „Životinjska firma“. Kostimografkinja Tanja Radišić zakazala je za sutra prvu probu kostima i cipele do tada moraju biti u Pirotu, gde se predstava radi. Ovo nisu obične cipele.

  Mišo Surutka u radionici
  Mišo Surutka u radionici

  – Pravim cipele sa papcima – priča nam Mišo. – Sa Tanjom Radišić sam već radio tako da sam dobio mere i jedan crtež, a sve ostalo je moja inspiracija. Volim da radim za pozorište, uvek je drugačije, uvek u žurbi, a kada na kraju sve dobro ispadne, veliko je zadovoljstvo.

  Mišo voli da radi za predstave epohe, a vreme Molijera i Šekspira ga posebno inspiriše.

  – Kad sam za naše pozorište radio Jelenu Anžujsku, trebalo je napraviti ekstremno izduženu žensku cipelu sa šiljastim vrhom, pritom to treba da bude udobna obuća, a da ne spada na sceni – objašnjava on.

  Mišo Surutka napravio je više od 500 pari pozorišne obuće, radio je za Muzej vojske povodom obeležavanja 100 godina balkanskih ratova, pa 100 godina Prvog svetskog rata, cokule, opasače, fišeklije… Njegove cipele nose Lajko Feliks, članovi benda „Ritam nereda“…

  – Od hobija sam sebi napravio veliko zadovoljstvo – veli Mišo. – Uživam u ovom kreativnom delu svog zanata, a taj zanat ima i onu drugu, ne ovako lepu stranu. O tome ćemo drugi put ili nikad, jer ko ne razume, neće razumeti ni doveka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo