• NURDOR organizuje akciju u Zrenjaninu: Dati krv znači spasiti život

  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizuje u Zrenjaninu, u utorak, 22. februara, akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u periodu od 9 do 12 časova, u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu.   Ovom prilikom će svim zainteresovanima biti omogućeno i pristupanje u Registar davalaca kostne srži. Za mališane obolele od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NURDOR organizuje akciju u Zrenjaninu: Dati krv znači spasiti život

  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizuje u Zrenjaninu, u utorak, 22. februara, akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u periodu od 9 do 12 časova, u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu.

   

  Ovom prilikom će svim zainteresovanima biti omogućeno i pristupanje u Registar davalaca kostne srži. Za mališane obolele od leukemije ili rođene sa teškim bolestima krvi često je jedini spas transplantacija kostne srži od zdravog davaoca.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ako dođe do potrošačkog spora, ovako ćete ga najjednostavnije rešiti

   

  „Verujemo da smo nakon dve veoma izazovne godine, koje su iza nas, naučili da su solidarnost, empatija i odgovornost najvažnije da bi jedna zajednica funkcionisala i da bi jedno društvo bilo zdravo i dobro mesto za život. U vezi sa tim odlučili smo da ove godine 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka, posvetimo dobrovoljnom davanju krvi“, poručuje NURDOR.

   

  U ovom udruženju napominju da svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka. Tokom lečenja često moraju da primaju transfuzije i to je ono što im spasi život.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Usled epidemije i brojnih problema situacija sa zalihama krvi u našoj zemlji je veoma nepovoljna. Donacije nisu samo materijalne. Naš doprinos ne zavisi uvek od toga koliko novca možemo da doniramo. Naprotiv, ono što je najvažnije da bi se sačuvali životi zapravo nije materijalno. Većina nas to može da donira četiri puta godišnje. Kada bismo to radili, nijedno dete ne bi došlo u situaciju da mu život bude ugrožen jer nema dovoljnih zaliha krvi“, poručuje NURDOR.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo