• NOVI NAČIN OSTVARIVANJA RODITELJSKOG DODATKA

  ZRENJANIN – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, u pratnji ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, posetila je danas Zrenjanin.     Premijerki i ministrima gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je prijem u Gradskoj kući, nakon čega su posetili Opštu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NOVI NAČIN OSTVARIVANJA RODITELJSKOG DODATKA

  ZRENJANIN – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, u pratnji ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, posetila je danas Zrenjanin.

   

   

  Premijerki i ministrima gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je prijem u Gradskoj kući, nakon čega su posetili Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“, radi upoznavanja sa sprovođenjem druge faze projekta „Bebo, dobro došla na svet“.

   

  Premijerki i ministrima je predstavljen novi način ostvarivanja roditeljskog dodatka, onlajn prijavama već u porodilištu, i sistem „eBeba“, koji omogućava upis deteta u matičnu knjigu rođenih, prijavu prebivališta i zdravstvenog osiguranja elektronskim putem.

   

   

  – Ovo je lokalna samouprava sa ogromnim potencijalom i uvek mi je drago da svraćam u Zrenjanin. Ovo je jedan od najvažnijih segmenata pomoći lokalne samouprave u sektoru elektronske uprave, u oblasti populacione politike. Naša pomoć roditeljima je olakšanje da u prvim danima, kada dobiju bebu, ne provode na šalterima i u prikupljanju papira već da celu proceduru završe za 15 minuta, u porodilištu, a kda dođu kući da ih na kućnoj adresi čeka izvod iz matične knjige rođenih, kartica zdravstvenog osiguranja i samo jedna poruka na mobilnom telefonu da će im roditeljski dodatak biti isplaćen u roku od 45 dana. Nema više papira, nema više šaltera, nema više čekanja – naglasila je premijerka Brnabić, prilikom posete zrenjaninskoj bolnici, gde je prisustvovala upisu jednog novorođenčeta u elektronski registar.

   

  Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović ocenila je da je za Zrenjanin, srednji Banat, Vojvodinu i Srbiju ovo izuzetno značajan dan.

   

  – Program kojem smo danas prisustvovali ima za cilj da olakša poziciju roditelja i kroz prvu fazu registrovano je 83.715 beba. Današnja registracija kojoj smo prisustvovali ukazuje da je zadatak da roditelji budu rasterećeni svih administrativnih obaveza pri rođenju deteta – naglasila je ministarka Đukić Dejanović.

   

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo zbog posete premijerke Ane Brnabić i tri ministra u Vladi na čijem je ona čelu.

   

  – Zadovoljstvo je i čuti od najviših predstavnika Vlade da smo jedna od najbržih lokalnih samouprava u Srbiji. Kada smo pre nekoliko godina uvodili drugu smenu u našu lokalnu samoupravu, kako bi građani svoja prava mogli da ostvare i popodne i subotom, možda svi nisu najbolje shvatili šta hoćemo, ali kada smo krenuli sa digitalizacijom i kada smo E-upravu doveli na značajan nivo, mislim da je sada sve mnogo jasnije. Ovo je dodatni korak sada kada smo sa bolnicom, Centrom za socijalni rad i pisarnicom i Gradskom upravom, praktično pojednostavili našim roditeljima administrativnu proceduru. Svi nekako nerado dolaze da rešavaju tu papirologiju, a na ovaj način sve to smo ubrzali – rekao je Janjić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. „…već da celu proceduru završe za 15 minuta, u porodilištu,…“ , kaže g-đa Brnabić,
   SAMO NIJE JASNO, DA LI TO RADI PORODILJA, ILI DRŽAVA, ODNOSNO, DA LI PORODILJA, PORED BEBE, NOSI I PC U PORODILIŠTE!!!???
   2. ZAŠTO BEBA, U SRBIJI, ČIJA MAJKA „NIJE DRŽAVLJANKA SRBIJE“, NEMA PRAVO NA DODATAK „ZA PRVU BEBU“!!!???
   Pozdrav iz Elemira!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo