• NOVA SARADNJA ŠKOLE „9. MAJ“ I SAVETOVALIŠTA ZA MLADE

  ZRENJANIN – Deca iz zrenjaninske škole „9. maj“ od ove godine biće uključena u organizovani seminar Savetovališta za mlade sa temom „Sačuvajmo zdravlje“. Ukoliko taj seminar bude dobro prihvaćen od strane dece, u planu je i organizovanje seminara na temu pravilne ishrane.     U Savetovalištu za mlade zrenjaninskog Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NOVA SARADNJA ŠKOLE „9. MAJ“ I SAVETOVALIŠTA ZA MLADE

  ZRENJANIN – Deca iz zrenjaninske škole „9. maj“ od ove godine biće uključena u organizovani seminar Savetovališta za mlade sa temom „Sačuvajmo zdravlje“. Ukoliko taj seminar bude dobro prihvaćen od strane dece, u planu je i organizovanje seminara na temu pravilne ishrane.

   

  saradnja škole
  Dom zdravlja Zrenjanin

   

  U Savetovalištu za mlade zrenjaninskog Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ sa novom školskom godinom počinje i nova sezona tematskih seminara. Seminari se održavaju po tačno utvrđenom godišnjem planu i u dogovoru sa osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Zrenjanina. Ove godine po prvi put u sistem seminara i radionica uključena je i škola “9. maj”, koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju.

   

  – Učenici škole „9. maj“ do sada su dolazili u Savetovalište za mlade samo kada su to potrebe nalagale, ali nisu bili uključeni u ovaj naš sistem kontinuiranih radionica. Očekujem da će prva predavanja dobro proći, jer su deca iz ove škole već upoznata sa temom i imaju neko predznanje o tome kako sačuvati zdravlje – rekla je vodeća sestra Savetovališta za mlade Ivana Golušin.

   

  Tokom godine Savetovalište organizuje četiri seminara, obuhvatajući teme koje najviše interesuju mlade osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. Svi seminari se održavaju po principu radionica prilagođenih uzrastu dece, a teme su „Sačuvajmo zdravlje“, „Pravilna ishrana“, „Prevencija zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“ i „Prevencija zanemarivanja i zlostavljanja mladih“.

   

  Za decu iz osnovnih škola, osim radionica, organizovana su i kratka tematska predavanja koja im se prezentuju preko video bima u okviru redovnih sistematskih pregleda na koje dolaze u Školski dispanzer zrenjaninskog Doma zdravlja. Deci petog razreda namenjena je tema vezana za alkoholizam, šestaci se edukuju o pubertetu i internet zavisnosti, sedmaci o psihoaktivnim supstancama, a osmaci uče o pravilnom sedenju za računarom.

   

  Savetovalište za mlade ne obavlja samo ovakav grupni rad, već svako dete može na sopstvenu inicijativu ili na preporuku pedijatra, psihologa, pedagoga ili nastavnika, doći u Savetovalište i sa njim će biti urađen individualan rad u zavisnosti od potrebe.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]