• NIS ulaže sredstva u škole u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Žitištu

  U želji da doprinese bezbednosti dece u školama i unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji, kompanija NIS potpisala je danas Memorandum o saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.   Takođe, razmenjeni su i sporazumi o saradnji između kompanije NIS i lokalnih samouprava, partnera programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NIS ulaže sredstva u škole u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Žitištu

  U želji da doprinese bezbednosti dece u školama i unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji, kompanija NIS potpisala je danas Memorandum o saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

   

  Takođe, razmenjeni su i sporazumi o saradnji između kompanije NIS i lokalnih samouprava, partnera programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. Kroz ovaj program NIS će uložiti 114,5 miliona dinara u osnovne i srednje škole u 12 gradova i opština u Srbiji, između ostalog i u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Žitištu.

   

  U ime Grada Zrenjanina, sporazum sa generalnim direktorom kompanije NIS Kirilom Tjurdenjevim, potpisao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić. Svečanost je upriličena u Palati „Srbija“ u Beogradu.

   

  Pročitajte još: OBUKOM DO ZAPOSLENJA: Završen tromesečni kurs za zavarivače

   

  Sredstva su namenjena za opremanje obrazovnih ustanova savremenim bezbednosno-informacionim sistemima i digitalizaciju nastavnog programa.

   

  „Na ovaj način NIS želi da doprinese bezbednosti dece u školama. Takođe, želi i da učenicima obezbedi bolje uslove za sticanje novih znanja i veština“, saopšteno je iz kompanije.

   

  nis zajednici zajedno

   

  Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS, rekao je da je od 2009. godine kroz program „Zajednici zajedno“ realizovano gotovo hiljadu projekata i uloženo više od milijardu dinara.

   

  – Potrebe zajednice sagledavamo u realnosti današnjice, ali uvek sa pogledom u budućnost. U partnerstvu sa Vladom Srbije i lokalnim samoupravama određujemo i prioritete. Prošle godine je to bilo zdravlje dece o kojem ćemo, naravno, i dalje brinuti. U ovoj godini, naš fokus ostaje na mladima. U saradnji sa ministarstvima prosvete i unutrašnjih poslova, podržavamo digitalizaciju u obrazovanju i unapređenje bezbednosnih sistema u školama – rekao je Tjurdenjev.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Nastavlja se laža i paralaža. Kako se gradski čelnici ne zapitaju dokle ćemo dobijati mizernu naftnu rentu? To što NIS navodno brine o lokalnoj zajednici je čisto prodavanje magle i zamajavanje građana.
   Da je normalna naftna renta niko nam ne treba „pomagati“ pa ni NIS. I ovo ubrajam u predizbornu kampanju vlasti i ništa drugo nije. SAmo ću napomenuti da se u normalnim državama naftna renta kreće i do 25% a kod nas je 3%. Račun je vrlo prost a za poslednjih 10 godina po osnovu navedenog Zrenjanin i Srednji banat su opljačkani za cca 200 miliona USD. Svaki dalji komentar je izlišan!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo