• Nemanja Marić najbrže doplivao do Časnog krsta u Zrenjaninu (Foto)

  Nemanja Marić iz Zrenjanina ovogodišnji je pobednik plivanja za Časni krst u Zrenjaninu. Ove godine u manifestaciji je učestvovalo 39 plivača.   Tradicionalna manifestacija, 12. po redu, Bogojavljensko plivanje za Časni krst, održana je danas, u 12 časova, na jezeru kod Kulturnog centra.   Ove godine učestvovalo je 39 žitelja našeg grada, okolnih sela i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nemanja Marić najbrže doplivao do Časnog krsta u Zrenjaninu (Foto)

  Nemanja Marić iz Zrenjanina ovogodišnji je pobednik plivanja za Časni krst u Zrenjaninu. Ove godine u manifestaciji je učestvovalo 39 plivača.

   

  Tradicionalna manifestacija, 12. po redu, Bogojavljensko plivanje za Časni krst, održana je danas, u 12 časova, na jezeru kod Kulturnog centra.

   

  Ove godine učestvovalo je 39 žitelja našeg grada, okolnih sela i gostiju iz drugih gradova, a najbrže je do Časnog krsta doplivao Nemanja Marić.

   

  – Ovo je velika čast za mene, ali svi smo mi pobednici. Jer, ovo plivanje nije takmičarskog karaktera – rekao je pobednik ovogodišnjeg plivanja za Časni krst.

   

   

  Spisak učesnika plivanja za Časni krst

   

  Objavljujemo imena svih prijavljenih učesnika. To su Srđan Bajkić, Stevan Zorić i Nebojša Tuba iz Farkaždina, Aleksandar Anović iz Tomaševca, Marko Tuba iz Ečke, Bojan Marinkov i Savica Marinkov iz Taraša, Nedeljko Perić iz Žablja, Slobodan Pivač, Jovan Mijatović, Predrag Mijatović i Petar Pisarić iz Banatskog Despotovca, Živan Stopulj iz Pančeva, Nikola Cvetićanin iz Novog Sada, Branislav Popov i Nenad Veskov iz Novog Miloševa.

   

  Plivači iz Zrenjanina su Dušan Ludoški, Miloš Medarević, Borislav Đogo, Ivan Cucić, Petar Marioncu, Goran Jelić, Nikola Đorđević, Marko Knežević, Mlađen Babić, Stefan Stjepanović, Nikola Gećin, Nemanja Marić, Nemanja Živkov, Danijel Kostić, Aleksandar Anđelić, Nenad Živanov, Darko Santovac, Milan Milojević, Vladimir Petković, Lazar Ulemek, Nenad Momirski i David Bartole.

   

  Plivala je i jedna dama, a to je Tatjana Rešković.

   

   

  Događaju su prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima.

   

  Organizatori događaja bili su Pravoslavna crkvena opština Zrenjanin, odnosno hram Svetog arhangela Mihaila, ili takozvana Ruska crkva, i Kulturni centar Zrenjanina. Pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

   

  Sve učesnike pre plivanja pregledali su lekari zrenjaninske bolnice „Sveti Jovan“, a mogli su da učestvuju samo punoletni građani.

   

  Plivanju u Zrenjaninu prethodila je Sveta liturgija u hramu Svetog arhangela Mihaila. Ispred hrama je osveštana Bogojavljenska vodica, a potom su sveštenstvo i brojni građani u litiji krenuli ka jezeru kod Kulturnog centra. I ove godine ogroman broj Zrenjaninaca je pratio ovaj događaj.

   

   

  Ove godine plivalo se, po prvi put, i u Farkaždinu, na Tamišu, pola sata pre nego u Zrenjaninu, a od 14 časova, po 11. put, i u Kleku, na Šlajzu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Opšte ludilo je zahvatilo ovo društvo. Da li je normačno da se na ovim temperaturama kupa na otvorenim vodama?
   Nikada nisam čuo ni video da je neko svešteno lice pčivalo „za časni krst“ za Bogojavljanje, da li je to njima zabranjeno?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin