• NE ZABORAVITE: POČINJE ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA

  BEOGRAD – Pomeranjem časovnika za jedan sat unazad, u nedelju, 29. oktobra, u tri sata završava se letnje računanje vremena. U nedelju, u tri sata ujutro, časovnici će biti pomereni za jedan sat unazad, saopštila je Direkcija za mere i dragocene metale. Od tog trenutka, umesto tri sata biće dva sata posle ponoći.     […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NE ZABORAVITE: POČINJE ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA

  BEOGRAD – Pomeranjem časovnika za jedan sat unazad, u nedelju, 29. oktobra, u tri sata završava se letnje računanje vremena. U nedelju, u tri sata ujutro, časovnici će biti pomereni za jedan sat unazad, saopštila je Direkcija za mere i dragocene metale. Od tog trenutka, umesto tri sata biće dva sata posle ponoći.

   

  sat
  Foto: Dušan Bartolović

   

  Letnje računanje vremena u Srbiji počinje poslednje nedelje u martu, u 2 časa, a završava se poslednje nedelje u oktobru.

   

  Srbija je počela da koristi letnje računanje vremena prvi put 27. marta 1983. godine.

   

  Od 1995. godine satovi su se vraćali u poslednjoj sedmici septembra i to na osnovu odluka koje je donosila Vlada, a kasnije je donet zakon kojim je letnje računanje vremena usklađeno sa Evropskom unijom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo