• Nasip brani Sečanj od poplava

  Više od 85 odsto Vojvodine ugroženo od voda

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI SAD – Više od 85 odsto područja Vojvodine ugroženo je od spoljnih ili unutrašnjih voda, navodi se u izveštaju JVP „Vode Vojvodine“, koji je danas razmatrao Pokrajinski štab za vanredne situacije.

  Površinske i podzemne vode prete srednjem Banatu
  Površinske i podzemne vode prete srednjem Banatu

  Iz ovog vodoprivrednog preduzeća poručuju da Vojvodinu štiti 1.450 kilometara odbrambenih nasipa od spoljnih voda i oko 20.000 kilometara kanalske mreže sa 155 crpnih stanica od unutrašnjih. Održavanje ovih objekata, zbog nedostataka sredstava je restriktivno, sa oko 50 odsto radova predviđenih po normativu.

  „I pored toga, sredstva za sanacije i rekonstrukcije ovih objekata obezbeđena su iz drugih izvora. U prethodnih nekoliko godina obavljeni su značajni radovi, sanirana su brojna slaba mesta, a rekonstruisano oko 100 kilometara nasipa. Rekonstruisane su slabe deonice nasipa na desnoj i levoj obali Tise u dužini od 35 kilometara, odnosno nasip na desnoj obali Begeja i odbrambene linije na Tamišu od Sečnja do državne granice“, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade dostavljenom redakciji portala „Zrenjaninski“ i ističe da su posle ovih radova, u koje je uloženo više od 3,5 milijardi dinara, odbrambene linije neuporedivo sigurnije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo