• Naši gimnazijalci osvojili treće mesto na takmičenju u oblasti životne sredine i održivog razvoja

  Učenici četvrtog razreda Zrenjaninske gimnazije Ognjen Kovačević i Aleksandar Hamond, zajedno sa mentorom, profesorom hemije i održivog razvoja Aleksandrom Rakitom, ove nedelje predstavljali su svoju obrazovnu ustanovu na takmičenju učenika gimnazija i srednjih škola u oblasti životne sredine i održivog razvoja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Naši gimnazijalci osvojili treće mesto na takmičenju u oblasti životne sredine i održivog razvoja
  Foto: Privatna arhiva

   

  Učenici iz Zrenjanina Ognjen Kovačević i Aleksandar Hamond osvojili su treće mesto u konkurenciji još 14 srednjih škola širom Srbije.

   

  Njihov projekat fokusirao se na izuzetno aktuelnu temu – smanjenje otpada hrane u lokalnoj zajednici i potencijalna rešenja.

   

  Predanost i istrajnost ovih učenika tokom istraživanja, pripreme i predstavljanja projekta zaslužuju posebno priznanje. Kroz temeljnu analizu problema, identifikovali su ključne izazove koji dovode do prekomerne potrošnje hrane i njenog bacanja u gradu Zrenjaninu i okolini. Njihov pristup nije bio samo teorijski, već su takođe razvili praktične strategije i preporuke koje bi mogle doprineti rešavanju ovog problema u lokalnoj zajednici.

   

  Na takmičenju su demonstrirali impresivno znanje, jasno izražavanje ideja i sposobnost timskog rada. Njihova prezentacija bila je inspirativna i informativna žiriju, a ujedno su angažovali publiku i podstakli je na dalju diskusiju o važnosti smanjenja otpada hrane.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Đaci Francuske škole u Beogradu posetili Mlekoprodukt: Prvo edukacija, zatim degustacija

   

  – Bilo je ukupno 15 ekipa iz gimnazija i srednjih škola širom Srbije. Konkurencija je bila velika, ali smo se potrudili da našu školu i učenje izbornog predmeta Održivi razvoj predstavimo u najboljem mogućem svetlu – ističu učenici Ognjen Kovačević i Aleksandar Hamond.

   

  ognjen kovačević i aleksandar hamond
  Foto: Privatna arhiva

   

  Njihov profesor Aleksandar Rakita dodaje da je ovo prvi put da učestvuju na ovakvom tipu takmičenja.

   

  – Iskustva su veoma pozitivna. Prezadovoljni smo trećim mestom i siguran da ćemo učestvovati i narednih godina sa novim idejama o očuvanju životne sredine – govori Rakita.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Osim što su dobili veoma pozitivna mišljenja na takmičenju, rad zrenjaninskih gimnazijalaca ima i dugoročni uticaj. Ova iskustva ne samo što su obogatila njihovo obrazovanje, već su takođe podstakla svest o održivom razvoju i važnosti svakodnevnih akcija koje možemo preduzeti kako bismo sačuvali našu planetu za buduće generacije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo