• Đaci Francuske škole u Beogradu posetili Mlekoprodukt: Prvo edukacija, zatim degustacija

  Uz edukaciju o procesu nastanka sireva, đaci su na licu mesta mogli da vide kako se proizvode tradicionalni polutvrdi sirevi, učestvuju u radionici o ukusima i degustiraju omiljene sireve.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đaci Francuske škole u Beogradu posetili Mlekoprodukt: Prvo edukacija, zatim degustacija
  Foto: Mlekoprodukt

   

  Đaci Francuske škole u Beogradu posetili su juče Zrenjanin i kompaniju Mlekoprodukt, upoznali se sa svim segmentima proizvodnje kvalitetnih sireva, naučili ponešto novo o održivoj proizvodnji i, na kraju, svoje znanje obogatili veštinama degustacije sira.

   

  Uzbudljiv dan pun novih saznanja započeo je na farmi Vinex u Lukićevu, koja predstavlja pravi primer dobre prakse i održivog pristupa proizvodnji mleka.

   

  Radoznalim đacima posebno je bilo zanimljivo da vide kako radi postrojenje za proizvodnju biogasa, odnosno kako se nus-proizvod zapravo koristi za proizvodnju energije. Kao gorivo, pored stajnjaka, koristi se surutka iz Mlekoproduktove proizvodnje, a đacima je tako pokazano zašto je u vremenu u kom klimatske promene sve više ugrožavaju planetu važno eksploatisati obnovljive i alternativne izvore energije.

   

  Sa farme su se, puni utisaka, zajedno sa tehnolozima i majstorima za sir u Mlekoproduktu uputili ka proizvodnom pogonu i magacinu za zrenje sireva gde su, uz kratku edukaciju o procesu nastanka sira, mogli da vide i kako se proizvode tradicionalni polutvrdi sirevi u ovoj kompaniji.

   

   

  Uzbudljiv dan je završen radionicom o ukusima i degustacijom vrhunskih sireva koje je vodio stručni tim Mlekoprodukta. Tokom radionice, đaci su se upoznali sa osnovama ukusa, a onda su imali priliku i da provere šta su sve naučili kroz degustaciju bogate palete Biser, Karavan i Ile de France sireva.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Četiri proizvoda kompanije Dijamant dobila pečat za kvalitet

   

  Đaci su pokazali da i te kako imaju istančan ukus za fine sireve i da kroz dobru edukaciju mogu da prepoznaju različite nijanse, pa čak i kompleksne arome, a kompanija Mlekoprodukt da joj je rad na edukaciji mladih jedan od važnih segmenata poslovanja.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo