• Nagrađena učiteljica Ivana Šuput: Dajem sve od sebe da svako dete dosegne svoj maksimum

  Master učiteljica i nastavnica razredne nastave u Osnovnoj školi „Dr Boško Vrebalov“ u Melencima Ivana Šuput jedna je od dobitnica novoustanovljene nagrade „Nestor Dimitrijević“, koju dodeljuje Grad Zrenjanin.   Ivana je rođena 1993. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Zrenjaninu, a u Somboru Pedagoški fakultet i master studije. Radila je u nekoliko škola […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nagrađena učiteljica Ivana Šuput: Dajem sve od sebe da svako dete dosegne svoj maksimum

  Master učiteljica i nastavnica razredne nastave u Osnovnoj školi „Dr Boško Vrebalov“ u Melencima Ivana Šuput jedna je od dobitnica novoustanovljene nagrade „Nestor Dimitrijević“, koju dodeljuje Grad Zrenjanin.

   

  Ivana je rođena 1993. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Zrenjaninu, a u Somboru Pedagoški fakultet i master studije. Radila je u nekoliko škola a od 2019. godine učiteljica je u školi u Melencima.

   

  – Od malih nogu sam želela da radim sa decom, valjda zbog toga što sam živela u porodici prosvetnih radnika. Gledajući njih, zamišljala sam sebe u ulozi učiteljice i nekoga ko nesebično deli svoje znanje drugima – priča za portal zrenjaninski.com Ivana Šuput.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Student Luka Glišić pobednik ovogodišnjeg ciklusa „Letnje stručne prakse“

   

  Svoj posao i svoje đake Ivana jako voli.

   

  – Učenici su divni. To su deca koja su u godinama kada uče, istražuju i otkrivaju svet oko sebe. Izazova je puno, ali nas to ne sprečava da budemo profesionalci u svom poslu. Zbog toga smo i tu – za njih i zbog njih. Trudim se da svakom detetu pristupim individualno, u skladu sa njegovim mogućnostima i sposobnostima. Dajem sve od sebe da svako dete dosegne svoj maksimum. I više od toga – da pomera svoje granice, ostvari najbolje rezultate, postane dobar čovek i shvati koliko je društvu važan – ističe naša sagovornica.

   

  Dodaje da su planiranje i priprema važni faktori za dobar rad i uspešnu nastavu.

   

  – Kroz ostvarivanje nastavnog sadržaja prožimamo mnoge stvari koje su važne za razvoj dece – toleranciju, empatiju, zajedništvo, timski rad, humanost. Svakodnevno se edukujemo i učimo na način koji je za njih najlakši – kroz igru. Trudim se da ih kroz nastavu usmeravam, a da oni pronalaze rešenja, jer se na taj način najbolje usvajaju znanja. U toku jednog dana ima dovoljno vremena za sve. Pored novih sadržaja koji se obrađuju, tu je vreme za igru, druženje, umetnost, sportske aktivnosti, kao i vannastavne. Primenjivanje znanja u svakodnevnom životu je nešto čemu težimo. I ono što je najvažnije – objašnjava Šuput.

   

  Digitalizacija nudi mnoštvo prednosti

   

  A na pitanje, koliko se današnja škola odnosno nastava razlikuje u odnosu na nekadašnju i kako će, imajući u vidu razvoj tehnologije, izgledati, Ivana odgovara da su nastavnici svesni toga da je tehnologija svuda oko nas u sve većoj meri.

   

  – Digitalizacija nam u današnje vremene nudi mnoštvo prednosti, ako se koristi na pravi način. Savremena nastava podstiče dete na aktivnost, samostalno rešavanje problema na više načina. Nudi mu saznavanje velikog broja informacija uz pomoć kojih može razviti nove ideje, kao i rešenja. Međutim, negativni uticaji se mogu odraziti na razvoj mašte i kreativnosti učenika, kao i na usmeno i pismeno izražavanje, grupnu komunikaciju, kao i emocije. Zato je važno da nađemo pravu meru u korišćenju nastavne tehnologije kako bismo sve segmente obrazovno-vaspitnog sistema pružili deci na najbolji način. Savremena škola od nas zahteva visok stepen digitalne pismenosti. Meni, kao mladoj osobi to i ne predstavlja veliki problem, te se kao i svi trudim da se prilagodim zahtevima vremena – naglašava Ivana Šuput.

   

  Nagrada „Nestor Dimitrijević“ i priznanje zajednice da svoj posao radiš kako treba Ivani znači mnogo. Ali, dodaje da je najvažnije da radiš posao koji voliš.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Jako je važno da voliš posao koji radiš. Ja volim i uživam u svakom trenutku provedenom sa decom. Trudim se da se maksimalno posvetim svom poslu. Priznanje mi kao mladom učitelju mnogo znači. Dalo mi je povratnu informaciju o mom radu, podstrek za dalji rad, ali i novu odgovornost, da pružam još više i da se usavršavam u budućnosti – kaže za portal zrenjaninski.com Ivana Šuput, dobitnica nagrade „Nestor Dimitrijević“.

   

  Profesorka i novinar iz Čikaga đacima ispričali neverovatnu priču koju svako treba da čuje!

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Ivana, moja draga mlada koleginica učiteljica, je divna prvo kao osoba, a onda kao učiteljica! Drago mi je da je baš ona dobila nagradu!
   Draga moja koleginice, najbitnije je da voliš naš poziv, sve ostalo dolazi upravo od te ljubavi!
   Još jednom, SVE ČESTITKE OD SRCA! ????

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo