• Na Infektivnoj klinici KCV leči se šest pacijenata obolelih od virusa korona

  Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči šest pacijenata obolelih od virusa korona. Od toga su dva u boljem opštem stanju i oni su praktično u fazi oporavka, dok su tri smeštena u jedinici intenzivnog lečenja, uz primenu mehaničke ventilacije. A jedan od njih je i dalje u kritičnom zdravstvenom stanju. Ovo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na Infektivnoj klinici KCV leči se šest pacijenata obolelih od virusa korona

  Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči šest pacijenata obolelih od virusa korona. Od toga su dva u boljem opštem stanju i oni su praktično u fazi oporavka, dok su tri smeštena u jedinici intenzivnog lečenja, uz primenu mehaničke ventilacije. A jedan od njih je i dalje u kritičnom zdravstvenom stanju. Ovo je danas izjavila direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić.

   

  Ona je dodala da je među šest pacijenata koji se leče u KCV i ranije oboleli pacijent iz Opšte bolnice u Pančevu, koji je juče popodne dopremljen na Infektivnu kliniku KCV, gde će njegovo lečenje biti nastavljeno.

   

  – Lečenje svih ovih pacijenata na Infektivnoj klinici je pod strogim dvadesetčetvoročasovnim monitoringom multidisciplinarnog tima lekara i drugih obučenih zdravstvenih radnika. Biće nastavljeno po svim algoritmima i protokolima za lečenje ovakvih pacijenata – rekla je dr Stokić.

   

  Pročitajte još: Broj zaraženih porastao za osam, u Srbiji ukupno 97 obolelih

   

  Stokić je podsetila i na sve mere prevenacije koje svaki građanin sam može da preduzme. Apelovala je na sve da ih se najstrožije pridržavaju, kako bi dali prilog sprečavanju daljeg širenja virusa i povećavanja broja obolelih.

   

  – S druge strane, ukoliko pacijent ima povišenu temperaturu, neophodno je da se odmah telefonom javi odgovarajućoj službi. Potrebno je i da odmah, samoinicijativno, sprovede mere samoizolacije – naglasila je ona.

   

  Stokić je podsetila i na obavezu svih onih koji su dobili mere ograničenja kretanja, odnosno samoizolacije, da te mere strogo poštuju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo