• MUŽ DOVEO NA NASTAVU ŽENU KOJA SE NIJE ŠKOLOVALA!

  ZRENJANIN – Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ iz Zrenjanina već šest godina obrazuje odrasle. Prve tri godine obrazovanje odraslih bilo je u okviru projekta. Sada je to sertifikovan program. Cilj je da što više osoba završi osnovnu školu, odnosno da se opismeni.     -Nastava se odvija u tri kategorije, od I do IV razreda, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUŽ DOVEO NA NASTAVU ŽENU KOJA SE NIJE ŠKOLOVALA!

  ZRENJANIN – Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ iz Zrenjanina već šest godina obrazuje odrasle. Prve tri godine obrazovanje odraslih bilo je u okviru projekta. Sada je to sertifikovan program. Cilj je da što više osoba završi osnovnu školu, odnosno da se opismeni.

   

  osnovna škola

   

  -Nastava se odvija u tri kategorije, od I do IV razreda, zatim V i VI i VII i VIII razred – kaže za portal zrenjaninski.com Miroslav Brnjoš, direktor „Njegoša“. – Najviše polaznika imamo u višim razredima, a najmanje u ovim nižim iako, na žalost, i dalje ima nepismenih. Valjda je ljude sramota da u 21. veku priznaju da ne umeju da čitaju i pišu, dodaje Brnjoš.

   

  Nastava za odrasle počinje 1. oktobra i traje do kraja maja. Plan i program su prilagođeni starijim osobama, časovi traju 30 minuta, a na kraju VIII razreda polaže se završni ispit, baš kao i kod redovnih osnovaca.

   

  -Zanimljivo je da naši stariji učenici imaju predmet preduzetništvo već u V razredu, što se tek planira za redovnu populaciju – naglašava Brnjoš.

   

  Polaznici su različiti. Direktor Brnjoš seća se situacije gde je muž doveo ženu koja nije htela da ide u školu.

   

  – Muž je strpljivo sedeo na svim časovima i zajedno sa ženom savladavao gradivo. Nije joj dozvolio da odustane, pa su se na kraju diplomi jednako radovali. Ima dana kada polaznici povedu i decu, nemaju kome da ih ostave – priča naš sagovornik.

   

  Upis u osnovnu školu za odrasle je u toku, tako da svi zainteresovani mogu da se jave na školske telefone.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo