• Mladi polaznici Škole računara „Nimiko“ ponosni na diplome koje su stekli

  U Školi računara „Nimiko“ iz Zrenjanina završena je još jedna školska godina. Ona je bila uspešna i za dugogodišnje polaznike, ponosne na diplome koje su stekli za vreme školovanja.   Miroslav Dević „Nimiko“ pohađa već osam godina, od trećeg razreda osnovne škole. Završio je treći razred Zrenjaninske gimnazije, specijalizovano IT odeljenje. U rukama ponosno drži […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mladi polaznici Škole računara „Nimiko“ ponosni na diplome koje su stekli

  U Školi računara „Nimiko“ iz Zrenjanina završena je još jedna školska godina. Ona je bila uspešna i za dugogodišnje polaznike, ponosne na diplome koje su stekli za vreme školovanja.

   

  Miroslav Dević „Nimiko“ pohađa već osam godina, od trećeg razreda osnovne škole. Završio je treći razred Zrenjaninske gimnazije, specijalizovano IT odeljenje. U rukama ponosno drži diplome koje je dobio nakon uspešno završenih kurseva programiranja: Java SQL, Java script programiranje, C++, C#…

   

  – Nisam ništa znao o računarima, ali me je interesovalo. Onda me je tata, kad sam bio u trećem razredu osnovne škole, doveo u „Nimiko“. Tamo sam ostao narednih osam godina i završio sve kurseve, od osnovnog do onih naprednijih. Počeo sam da učim programiranje u petom razredu i odmah sam znao da će to biti moj život. Školovanje u „Nimiku“ me je samo učvrstilo u odluci da programiranje bude ono čime ću se baviti u životu. Čak sam i u vreme raspusta pohađao letnje kurseve. Mnogo mi je značilo školovanje u „Nimiku“ – priča za portal zrenjaninski.com Miroslav Dević.

   

  miroslav dević

   

  Programiranje je sadašnjost i budućnost

   

  Nikša Čvorović je u „Nimiku“ proveo dve godine. Završio je ECDL, C++, C# Windows aplikacije i objektno programiranje.

   

  – Najviše mi je značilo što sam naučio ono što mi je potrebno za fakultet. Kada sam došao u „Nimiko“, nisam imao dobre osnove, pa sam za početak savladavao osnove programskog jezika. Naučio sam mnogo, sada je na meni da to znanje nadograđujem. Radili smo temeljno, a nastavnici su bili otvoreni za pitanja. Što se tiče ECDL, to je međunarodno priznati sertifikat i puno mi znači što sam ga položio. Mnogi misle da umeju da se služe paketima Majkrosofta, ali ne koriste ih pravilno. A kad ih savladate, nešto za šta ste trošili tri sata, sada uradite za 15 minuta – kaže maturant Zrenjaninske gimnazije Nikša Čvorović.

   

  Aleksandar Urošev je učenik sedmog razreda osnovne škole. U „Nimiko“ ga je pre pet godina doveo brat.

   

  – Od ranog detinjstva su me zanimali kompjuteri i nisam se dvoumio kada me je brat pitao hoću li u „Nimiko“. Završio sam nekoliko kurseva do sada, C++, Interenet i video produkciju, WordPress, a preko leta kurs Robotike. Mnogo mi znači to što učim ono što me zanima. Programiranje je sadašnjost i budućnost, pa želim to da naučim pravilno, kako treba, i da u tome budem dobar – ističe Aleksandar Urošev.

   

  nikša čvorović

   

  Škola računara „Nimiko“ na usluzi i tokom leta

   

  Iako je školska godina završena, u Školi računara „Nimiko“ i u toku leta je moguće polagati ispit za dobijanje ECDL sertifikata. To je međunarodni sertifikat koji potvrđuje da osoba poznaje korišćenje računarskih programa. Do njega se stiže polaganjem ispita, bez obzira gde ste i kako naučili gradivo.

   

  U „Nimiku“ će u toku letnjeg raspusta organizovati besplatne pripremne časove za decu koja su išla u ovu školu, a žele da polažu ECDL testove.

   

  Ukoliko želite da vaše dete stekne međunarodni sertifikat o poznavanju rada za računarom, prijavite se na telefon 064 13 18 314.

   

  Škola računara „Nimiko“ je, inače, još 2005. godine postala prvi međunarodni sertifikovani ECDL test centar u Srbiji.

   

  A sve što vas interesuje možete saznati i putem sajta www.nimiko.co.rs

   

  aleksandar urošev

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo