• Međunarodni dan medicinskih sestara biće obeležen i ove godine

  Međunarodni dan medicinskih sestara, 12. maj, biće obeležen i ove godine. „Sestrinstvo – glas da povede: vizija zdravstva budućnosti“ je slogan koji je Međunarodno veće medicinskih sestara – tehničara odabralo za obeležavanje ovogodišnjeg praznika.   – Ove godine, zbog epidemiološke situacije, naš dan ćemo obeležiti na drugačiji način. Nećemo organizovati centralnu proslavu. Odlučili smo i da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Međunarodni dan medicinskih sestara biće obeležen i ove godine

  Međunarodni dan medicinskih sestara, 12. maj, biće obeležen i ove godine. „Sestrinstvo – glas da povede: vizija zdravstva budućnosti“ je slogan koji je Međunarodno veće medicinskih sestara – tehničara odabralo za obeležavanje ovogodišnjeg praznika.

   

  – Ove godine, zbog epidemiološke situacije, naš dan ćemo obeležiti na drugačiji način. Nećemo organizovati centralnu proslavu. Odlučili smo i da ne nagradimo pojedince. Podelićemo zahvalnice svim zdravstvenim ustanovama u okrugu, jer su svi u sistemu podneli podjednak teret u lečenju i nezi pacijenata. Kao što sada preuzimamo iste obaveze u imunizaciji građanstva – kaže za portal zrenjaninski.com Đurđica Šljapić, predsednica Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Za sedam škola i jedan vrtić obezbeđeno blizu 19 miliona dinara

   

  Naša sagovornica dodaje da će Savez zdravstvenih radnika Zrenjanin, u skladu sa epidemiološkom situacijom, deo zdravstvenih radnika povesti na vikend u Sarajevo. Drugi deo će u junu voditi na Hvar.

   

  Do izražaja došle slabosti zdravstvenih sistema

   

  Inače, u proglasu koji je izdat ove godine povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara stoji da je virus korona zdravstvene sisteme i zdravstvenu zaštitu stavio pred veliki izazov. Do izražaja su došle slabosti zdravstvenih sistema i veliki pritisak pod kojim rade medicinske sestre – tehničari. Među njima su globalni nedostatak medicinskih sestara, stres i sagorevanje na poslu, te kovid infekcije i smrtni ishodi među medicinskim sestrama.

   

  U odgovoru na ovaj pritisak, zdravstvo se našlo na ivici velikih preokreta i inovacija. Kao najbrojniji pružaoci zdravstvenih usluga, medicinske sestre i tehničari su na čelu ove revolucije u zdravstvenom sistemu.

   

  Međunarodno veće medicinskih sestara i tehničara veruje da je od vitalne važnosti pokazati svetu ko su medicinske sestre i tehničari, šta rade i zašto treba ulagati u ovaj značajan resurs. Glas sestrinstva treba da se čuje širom sveta, da proširi vest o ovoj važnoj profesiji i o tome kako ona doprinosi zdravlju stanovništva.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Globalnoj poruci dodajemo još jednu. A to je da pozivamo sve, koji to još nisu učinili, da se vakcinišu. Vakcina nema alternativu i samo ona će nam omogućiti da se svi vratimo životu koji smo vodili pre pandemije – ističe Đurđica Šljapić, uoči Međunarodnog dana medicinskih sestara.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo