• Maloletni počinioci krivičnih dela pomagaće napuštenim životinjama

  Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ zaključilo je sa Centrom za socijalni rad u Zrenjaninu sporazum o saradnji.   Ovim sporazumom regulisano je uključivanje maloletnih počinilaca krivičnih dela u društveno koristan rad, kao vid vaspitne mere. Oni će biti uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj pomoć napuštenim životinjama i prirodi.   PROČITAJTE JOŠ: […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Maloletni počinioci krivičnih dela pomagaće napuštenim životinjama

  Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ zaključilo je sa Centrom za socijalni rad u Zrenjaninu sporazum o saradnji.

   

  Ovim sporazumom regulisano je uključivanje maloletnih počinilaca krivičnih dela u društveno koristan rad, kao vid vaspitne mere. Oni će biti uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj pomoć napuštenim životinjama i prirodi.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zasađeno više od 60 sadnica drveća na aerodromu “Ečka” (Foto)

   

  „Svaka pomoć nam je potrebna, a na ovaj način uradićemo mnogo toga korisnog za celu zajednicu. Svrha ove vaspitne mere jeste da se utiče na razvoj i jačanje lične odgovornosti maloletnika, na vaspitavanje i pravilan razvoj njegove ličnosti, kako bi se obezbedilo njegovo ponovno uključivanje u društvenu zajednicu. Svrha rada, odnosno posla koji maloletnik treba da obavi, mora biti usmerena prvenstveno na uklanjanje štetnih posledica krivičnog dela zbog čijeg činjenja mu je izrečena posebna obaveza“, objašnjavaju u udruženju „Zelene šape“.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Aktivisti ovog udruženja se nadaju da će na ovaj način pravilno usmeriti i naučiti maloletnike pravim vrednostima. Samim tim, uradiće puno za dobrobit životinja i prirode.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Dobra upotreba pendreka po ledjima i samaranje je puno bolja metoda za socijalizaciju bande.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin