• LJUDI, NESTAJEMO: SREDNJI BANAT IZGUBIO DVA ELEMIRA!

  ZRENJANIN – Srednji Banat je za pet godina izgubio dva Elemira – pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Naime, prema tim podacima, u srednjem Banatu živi 8.865 stanovnika manje nego pre pet godina.     Zbog loših demografskih tendencija, opština Nova Crnja prvi put posle dugo godina pala je na ispod 10.000 stanovnika, što je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  LJUDI, NESTAJEMO: SREDNJI BANAT IZGUBIO DVA ELEMIRA!

  ZRENJANIN – Srednji Banat je za pet godina izgubio dva Elemira – pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Naime, prema tim podacima, u srednjem Banatu živi 8.865 stanovnika manje nego pre pet godina.

   

  centar-grada
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  Zbog loših demografskih tendencija, opština Nova Crnja prvi put posle dugo godina pala je na ispod 10.000 stanovnika, što je svrstava u red malih opština.

   

  Grad Zrenjanin, sa svim selima, prema tim podacima, ima 118.699 stanovnika. Od tog broja 79.244 ih je u kategoriji od 15 do 65 godina, a 22.703 stanovnika Zrenjanina ima više od 65 godina.

   

  Novobečejska opština ima 22.932 stanovnika, Žitište 15.573, sledi Sečanj sa 12.210 i već pomenuta Nova Crnja sa 9.581 stanovnikom.

   

  Sve opštine srednjeg Banata zabeležile su pad broj stanovnika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Možda ako naučimo da dišemo ugljendioksid i pristanemo da njih šes’ sa tri čuke radi, seče, postavlja i ne planira kad im se ‘oće , ostanemo da živimo i preživimo ovde !

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo