• Kompanija „Um-Ing“ uručila vrednu donaciju Odeljenju neonatologije

  Vrednu opremu donirala je danas renomirana zrenjaninska kompanija „Um-Ing“ Odeljenju nenonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.   Oprema je kupljena u okviru humanitarne kampanje koju je „Um-Ing“ organizovao zajedno sa akademskim slikarima, učesnicima likovne kolonije koju ova kompanija tradicionalno organizuje. Iz fonda slika, koji je formiran od slikarskih radova u prethodnim godinama rada kolonije, veliki deo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kompanija „Um-Ing“ uručila vrednu donaciju Odeljenju neonatologije

  Vrednu opremu donirala je danas renomirana zrenjaninska kompanija „Um-Ing“ Odeljenju nenonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

   

  Oprema je kupljena u okviru humanitarne kampanje koju je „Um-Ing“ organizovao zajedno sa akademskim slikarima, učesnicima likovne kolonije koju ova kompanija tradicionalno organizuje. Iz fonda slika, koji je formiran od slikarskih radova u prethodnim godinama rada kolonije, veliki deo ponuđen je na aukciji organizovanoj u Kulturnom centru Zrenjanina, u januaru ove godine. Odziv, prvenstveno zrenjaninskih uglednih privrednika, bio je veoma dobar, prodato je 47 slika i prikupljeno čak 600.000 dinara.

   

  – Zahvaljujem se Borislavu Umićeviću iz kompanije „Um-Ing“, koji je bio inicijator ove veoma lepe akcije. Dobili smo aparate koji su potrebni za još bolji rad našeg odeljenja. Hvala i slikarima koji su bili spremni da svoje slike ustupe za aukciju, kao i zrenjaninskim privrednicima koji su bili spremni da na njoj učestvuju. Mi smo od doniranih sredstava kupili mikroanalizator, aparat koji iz kapi krvi novorođenčeta određuje bitan faktor potrebe za lečenjem. Tako će naše bebe, na najbezbolniji način biti adekvatno dijagnostifikovane i po potrebi lečene – kaže dr Svjetlana Ždrale, pedijatar, šef odseka neonatologije u zrenjaninskom porodilištu.

   

  Ona napominje da su nabavljeni i sterilizator i injektomat, baš za potrebe novorođenčadi. Nabavljeni su i laringoskop, dva otoskopa, ambu-maske, foto lampe, zaštitne maskice za bebe…

   

  um-ing donacija

   

  Najavljen nastavak humanitarnih aktivnosti

   

  Borislav Umićević, koji je u ime kompanije „Um-Ing“ uručio donaciju, naglasio je da je impresioniran ambijentom u odeljenju neonatologije.

   

  – Sada vidim koliko je dobra bila naša odluka da pomognemo rad ovog odeljenja. U ovoj akciji, inače, učestvovali su svi slikari, koji su se okupljali u petogodišnjem radu kolonije „Um-Ing“. A srećan sam i što je odziv naših privrednika i pojedinaca bio veoma dobar pa je prikupljeno preko 600.000 dinara. Zahvaljujem se i Izabeli Kiš na odličnom vođenju aukcije – naglasio je Umićević.

   

  On je najavio nastavak slikarske kolonije koju organizuje kompanija „Um-Ing“, ali i nastavak humanitarnih aktivnosti, kao što je bila ova akcija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo