• Kako dobiti potvrdu za kretanje u vreme policijskog časa

  Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin obaveštava da je, u skladu sa nalogom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gradovima i opštinama omogućeno da, nakon svih provera i dobijanja saglasnosti od ministarstva, izdaju potvrde za kretanje lica u periodu ograničenog kretanja koje važi na teritoriji Republike Srbije.   Svrha izdavanja potvrda za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kako dobiti potvrdu za kretanje u vreme policijskog časa

  Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin obaveštava da je, u skladu sa nalogom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gradovima i opštinama omogućeno da, nakon svih provera i dobijanja saglasnosti od ministarstva, izdaju potvrde za kretanje lica u periodu ograničenog kretanja koje važi na teritoriji Republike Srbije.

   

  Svrha izdavanja potvrda za kretanje je omogućavanje nesmetanog pružanja pomoći u kući (usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć između dve osobe) i usluge personalnog asistenta, ili uređeno viđenje deteta i roditelja kada je to neophodno učiniti u periodu u kom postoji zabrana kretanja.

   

  Prijem i obrada zahteva od strane svih gradova i opština su restriktivni. Obaveza svih gradova i opština je da u svakom pojedinačnom zahtevu ceni njegovu opravdanost, a ne sme se ugrožavati svrha uvođenja ograničenja kretanja. Uz zahtev je potrebno dostaviti svu traženu dokumentaciju kojom se potvrđuje osnovanost kretanja.

   

  Pročitajte još: Spisak poljoprivrednika kod kojih se građani mogu snabdeti proizvodima

   

  Kako je saopšteno, Grad Zrenjanin će pojedinačne dozvole izdavati licima tek po prethodno obavljenoj kontroli i pribavljenoj saglasnosti od  strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva unutrašnjih poslova.

   

  Šta je sve potrebno dostaviti

   

  S obzirom na to, potrebno je da svako lice koje traži ocenu opravdanosti zahteva i izdavanje potvrde za kretanje dostavi sledeće:

   

  – Ime i prezime, JMBG, adresu stanovanja, svojstvo/odnos u kom se nalazi u odnosu na lice zbog kog se predlaže (sin, ćerka, srodnik, dogovor/ugovor o pomoći i nezi…), razlog zbog kog je potrebno kretanje u vremenu kada postoji opšta zabrana kretanja (nega drugog lica, hranjenje, pomoć za uzimanje terapije, kupanje…).

   

  – Ime i prezime, JMBG, adresa stanovanja lica kod koje se odlazi odnosno koje se obilazi.

   

  – Vreme u kom je potrebno odobriti kretanje (npr. svakog dana od 19 do 20 časova, nedeljom od 13 do 15 časova, itd).

   

  Pročitajte još: „Gomex“ objavio novo radno vreme prodavnica, subota i nedelja neradni

   

  – Kontakt telefon za obe osobe (pružaoca i korisnika usluge).

   

  – Skeniranu ili jasno fotografisanu medicinsku dokumentaciju iz koje se jasno i nedvosmisleno vidi  (ili se može zaključiti) da je neophodna pomoć drugog lica.

   

  – Ukoliko postoji rešenje o utvrđivanju prava na pomoć i negu drugog lica i skenirano ili jasno fotografisano rešenje.

   

  – Ukoliko je razlog podnošenja zahteva odlazak i povratak deteta kod uređenog viđenja – sudska presuda, odnosno skeniran ili jasno fotografisan deo sudske presude u kom se vidi broj presude i deo iz kog se jasno vidi period (dani u nedelji i vreme) u kojem je omogućeno viđanje deteta.

   

  Pročitajte još: Od četvrtka, 9. aprila, PerSu marketi rade po izmenjenom režimu

   

  – Obrazloženje zahteva koje obavezno mora da sadrži punu informaciju o činjenicama koje opravdavaju neophodnost i razloge zašto samo lice za koje se traži dozvola može da obavi potrebnu radnju (npr. ugovor, struka, staračko domaćinstvo bez druge osobe koja bi tokom zabrane kretanja mogla da preduzme potrebne mere nege).

   

  Na koju adresu poslati zahtev i dokumentaciju

   

  Zahteve sa svom pratećom dokumentacijom je potrebno dostaviti na e-mail: dozvole@grad.zrenjanin.rs

   

  „U razmatranje će se uzimati samo zahtevi koji su uredni. U razmatranje neće biti uzeti zahtevi za kretanje lica koja imaju navršenih 65 godina života, iz razloga što je njima uvedena opšta zabrana kretanja“, saopštilo je Odeljenje za društvene delatnosti.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo