• GRADONAČELNIK ČEDOMIR JANJIĆ U POSETI VATROGASCIMA-SPASIOCIMA

  ZRENJANIN – Jedinicu Vatrogasno-spasilačkog bataljona Policijske uprave u Zrenjaninu danas je posetio gradonačelnik Grada Zrenjanina Čedomir Janjić, povodom akcije „Mesec dana zaštite od požara“, koja se sprovodi u Srbiji tokom septembra.     Akcija se sprovodi na taj način što se organizuje edukacija učenika po školama,biće javnih pokaznih vežbi a planirane su i posete funkcionera […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GRADONAČELNIK ČEDOMIR JANJIĆ U POSETI VATROGASCIMA-SPASIOCIMA

  ZRENJANIN – Jedinicu Vatrogasno-spasilačkog bataljona Policijske uprave u Zrenjaninu danas je posetio gradonačelnik Grada Zrenjanina Čedomir Janjić, povodom akcije „Mesec dana zaštite od požara“, koja se sprovodi u Srbiji tokom septembra.

   

  Gradonačelnik i vatrogasci
  Gradonačelnik Čedomir Janjić sa vatrogascima

   

  Akcija se sprovodi na taj način što se organizuje edukacija učenika po školama,biće javnih pokaznih vežbi a planirane su i posete funkcionera samouprava, kao što je današnja.

   

  -Imamo odličnu saradnju sa Vatrogasno-spasilačkim bataljonom i naše službe su u svakodnevnoj komunikacji sa njima. Ove godine bataljon je intervenisao 524  puta, što je mnogo više nego prethodnih godina, i tu se vidi značaj njihovog dobrog funkcionisanja. Za naš grad bitno je da ta jedinica ima obučeno i spremno ljudstvo i dobra tehnička sredstva i grad tu pomaže koliko je u mogućnosti – naglasio je gradonačelnik Janjić, podsećajući da se pri intervencijama ove jedinice ogleda i njena osposobljenost za brze i efikasne akcije.

   

   

  -Sigurno je da značajan doprinos  ovoj službi daje i dobrovoljno vatrogastvo, koje je kod nas možda i najbolje organizovano, na celoj teritorijiji Srbije. To pokazuju i takmičari sa naših  prostora koji se vraćaju sa priznanjima, a ostvaruju plasmane i na svetska takmičenja. Dobrovoljno vatrogastvo je jedan mali segment u funkcionisanju profesionalne jedinice, kojoj pomažu u pojedinim intervencijama. To je dobro za obuku mladih ljudi – istakao je gradonačelnik Janjić.

   

  Na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga, inače, Vatrogasno-spasilački bataljon ima odeljenja u svih pet samouprava, opremljen je sa 24 vatrogasna vozila a broji 61 vatrogasaca-spasilaca. Službi bi dobro došla nova vozila a to se u Zrenjaninu očekuje u narednom periodu. Možda će biti i jačanja ljudstva,  što je u godinama kao što je ova, kada ima znatno više intervencija, veoma značajno pitanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo